radyo vericisi frekans ayarlama

ilker96

Üye
Katılım
19 Nis 2014
Mesajlar
11
Puanları
1
arkadaşlar elimde bir hobi amaçlı kısa mesafeli bir radyo vericisi var ama frekansını bulamıyorum son 2 senedir ilk kez çalıştırdım ve olmadı eskiden çalışıyodu 9v girişi var 3 transistörlü biri bc547 diğerlerini okuyamıyorum biraz eski ben fotoları ekledim

A2m3Lv.jpg



jJ5BQL.jpg
 
düşürdüyseniz elemnalar hasar almış olabilir, şemasını bulman , elemanları ölçmen gerek beslemeyi ters vermiş olabilirsin.
 
Öncelikle transistörleri bir ölçü aleti ile ölçün bakalım. Sağlammı değilmi.. ona göre ilerleyelim. voltaj verdiğinizde öncelikle bu transistörlerde ısınma olan varmı yada diğer parçalarda?
 
cevaplar:1 besleme ters verilmedi ve hiç düşürülmedi
2 transistörler 3 de kontrol edildi ve sağlamlar
3 4 dakika çalıştı ve sarım bobinin çaprazındaki elemanda
nasıl tabir etsem hava 4 derece ise o 5 derce gibi
minik bir ısınma ama çok minik
diğerlerinde bir sıkıntı yok ısınma vb
 
dostum ayar yaparken nasıl yapıyorsun. ben bu benzeri bir devre ile uğraşırken radyoda boş bir frekans tesbit edip 3-10 p kondansatörden frekansı yakalamaya çalışıyordum. Eğer bulamazsam bobini biraz çekiştirerek boyunu kısaltıp yada uzatarak tekrar deniyorum.

Sende bir dene istersen.
 
istanbulda hiç boş frekans yokki bi ara 107.3 vardı orda yapiyodum ama şimdi olmuyo
 
o zaman zayıf bir sinyal üzerinde dene o kadar sıkmıki mesela bandda gez atıyorum 90.0 da radyo var 91.5 de var sende radyonun frekansını 91.0 mhz yada 90.5 mhz e manual ayarla ve vericini o frekansa ayarlamaya çalış mutlaka bir boşluk vardır band da .. Güçlü frekansları bu verici ile bastıramazsın.
 
yok zayıf frekans var ama tuturamıyorum yarın çatalcaya gidicem bide orda denicem burada radyolar çok çekiyo bu benim için kötü
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst