Radyo frekansı ile uzaktan kumanda

bkr_42

Üye
Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar ben 11 sınıf ELEKTİRİK ELEKTİRONİK bölümü okuyan bir ögrenciyim okulda atel ye hocamız yıllık ödev verdi (RADYO FREKANSI İLE UZAKTAN KUMAN DA SAYESİN DE AÇILIR ,KAPANIR OTAMATİ KAPI DEVRESİ) bana bu konu ile ilgili yardımcı olur sanız çok sevnirim bana 3 veya 4 tane devre lazım anlatımları ile birlik te yardımcı olur sanız çok mutu olurum... :eek:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bu devreyi yapabilirmisin?

eğer yaparsan programınıda göndericem.
verici ve alıcı modullerini piyasada bulabilirsin atx34 ve arx34 yada muadilleri var 433mhz alıcı verici modul diye bulursun

kolay gelsin
 
MAIN_LOOP hocam,
Devre uzaktan kumandalı çalıştırmak için çizim soruyu soran arkadaşı yoracak gibi, verici ve alıcı bölümler ayrı ayrı çizilir ise daha anlaşılır olabilir.
 
evet doğrudur.
şuanda ayrı ayrıdır.
 
çok tşk ederim sorayım atelye hocama devreyi
:)
 
yhaa bi de bana bunun çalışma pirensibi lazım acaba onu da vere bilir mi sin ???
 
verici katında kullanılan iki adet buton vardır. bunların bir uçları toprağa bağlıdır diğer uçlarıda picmicroya.aynı zamanda butonların pic microya bağllandığı yerden vcc ye dirençerle pullup yapılmıştır.bunu sebebi picin giriş uçlarının butona basılmadığında high seviyede tutlmasıdır.

butonlardan birine basıldığında bu buton girişi lowa düşer ve picn içindeki rf ile gönderilecek command byte inin 0.bitini 1 yapar. paket gönderime hazırlanır checksum doğrulaması için toplanır.toplanan değerler paketin sonuna yerleşr.paketin başına 5 adet ardışık olarak "UUUUU" karakteri yerleştirilir buna preamble denir bu karakterin bir tanesi 8 adet 10101010 Demektir.yani verici sinyali göndermeden önce bu darbe trenlerini gönderir ve alıcıyı donanımsal olarak sencron yapar.bu trenin hemen arkasından belirlenmiş üç karakter gönderilir buda yazıım senkronu içindir.paket havaya aktarılır ve ışıkhızıyla yayılmaya başlar.alıcı bu paketi aldığında daha önceden belirlenmiş bu üç karakteri bekler.eğer bu üç karakter ardı ardına ve doğru gelirse birinci filtre işlemi başarılıdır.sonra alınan bytelar cheksum hariç birbiriyle toplanır.bu toplam alınan cheksum değeriyle karşılaştırılır.birbirine eşit ise paket doğru alınmıştır ve işlenebilir.birbirine eşit değilse paket kale alınmaz ve seri alma rutinine geri dönülüp baştaki üç karakter beklenmeye devam edilir taki üç karakter doğru gelene kadar.

paket doğru alındıktan sonra açılır ve içindeki command byteının 0.biti değerine göre kapı açma sekansı başlatılır.eğer bu bit 1 ise kapı açılır.0 ise yani vericiden diğer butona basıldıysa kapı kapma sekansı başlar.

özetle sistem böyle çalışır. ama sen yinede hocaya böyle anlatma anlatçaksanda ezberle birbirine karıştır.arada bir ıııı hımmmm felan de yoksa hoca inanmaz bunu senin yaptığına :) benden söylemesi kolay gelsin. inş işine yararda bana dua edersin.bide öyle kuru kuru dua ile olmuyor :) şu köşedeki yıldıza bi tıklada gözümüz gönlümüz açılsın.
 
meraba benım projem pıc kullanaraktek kanallı rf ıle uzaktan kumanda garaj kapısı,, bu konuda bılgısı olan ve devreye sahıp olan yardım edebılırse cok sevıırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,216
Kullanıcılar
449,835
Son üye
gk_gk

Yeni konular

Geri
Üst