Radye Temel Topraklaması Küçük Bina İçin Zorunlu mu ?

ŞEF

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
26 Haz 2007
Mesajlar
1,967
Puanları
806
Yaş
64
Selamünaleyküm arkadaşlar.
Memlekete yapacağım ev bodrum, zemin ve çatı katı ile birlikte 3 katlı oluyor. Bodrum kat 100 m2, zemin ve çatı katı 80 m2 oluyor. İnşaat yapı denetime girmiyor. Memlekette bulunan elektrikçi arkadaşlarla görüştüğümde biri temel topraklaması mutlaka yapılmalı diyor, bir başka elektrikçi yapı denetime girmiyorsa ve projede çizilmemişse yapılmasına gerek yok diyor. Önümüzdeki günlerde belediyeden ruhsat çıktığında gidip işe başlayacağım.
Ama bu temel topraklama işi kafamı karıştırdı. Yapmalı mı, yapmamalı mı ? Benim şantiyecilik zamanımda temel topraklama işi olmadığı için pek fazla bilgim yok. Konuya hakim arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Herkese hayırlı akşamlar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aleykümselam,
Kesinlikle ve kesinlikle yapılması lazım. Yapılan araştırmalara göre bırakın olayın elektriksel kısmını, demirdonatı üzerindeki Elektrostatik yükün toprağa boşaltılmasının demiri koruduğu ömrünü uzattığı belirtilmekte. Zaten yönetmeliklerimizde olan bir uygulamayıda yapayım mı yapmayayım mı diye tartışmak teknik elemana yakışmaz.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkürler Sayın YaşlıUzman, yapmam gerektiğini iyice anladım. Sağolun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst