R14 Gazı (Kompresör)

deltas

Üye
Katılım
1 Ocak 2009
Mesajlar
237
Puanları
31
Merhaba Arkadaşlar,

R14 gazı kullanabileceğimiz bir kompresor var mı? Bu gazla daha önce çalışmış olan varmı?

Teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhabalar,

Bu gazla daha once calismadim ancak calisma basinc ve sicakliklarina baktim cok dusuk sicakliklara inmek icin dizayn edilmis bir gaz gibi gorunuyor.

Edindigim cetvel sadece -50 ile -140 °C arasini gosteriyor. -50 icin bile basinc degeri 32 barmis ki bu gazi yogusturmak icin cok yuksek basinclara cikmak gerekli oldugunu soyleyebilirim.

Yani bu gazla bir cevrim yapilacaksa tek kompresorle olmaz birden fazla kaskad sistem olabilir yinede bu gazi yogusturmak cok zor.

Bir nevi cryogenic gaz oldugunu soyleyebilirim.
 
Merhaba @serkan_48,

Daha önce forumda konuyu konuşmuştuk. Şu anda hesaplamalar ve maliyet işlemlerini hallettik. Hatta deneyleri yapıyoruz.Gazı yurtdışından getirttik. Türkiye'de yok. Bu işlem çok maliyetli. Gaza ödediğimiz paradan daha fazlasını kargo ve diğer işlemler için para ödedik.
4 Farklı kopmresörle (Endüstriyel tip komp) denedik. Ancak sonuç alamadık. Daha doğrusu yoğuşmada problem olmuyor. Sorunumuz kompresörlerin bozulması. Düşük sıcaklığa bağlı olarak kompresörün imal edildiği malzemelerin özelliğinin bozulduğunu düşünüyoruz. Elimizdeki gazda tükenmek üzere. Artık riske atmak istemiyoruz. Bu gaza özel hiçbir kompresor bulamadık. (Yurtdışında da araştırma yaptık) Belki bu konuda tecrübeli olan vardır diye sormuştum.

Sistemi 3 ve 4 kademeli iki sistemimiz var. Bunlarda test ediyoruz.

İlginizi teşekkür ederim..
 
sayın @deltas konuyla ilgili gelişme varmı merak ettim açıkcası.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst