R S T fazları ve kısa devre

Küçük bir motorla dolaşırsan yada dijital sayaçla :D deneme yoluyla bulabilirsin :D
Yada ver gazı
adam bağırır abi ters dönüyoooo
tamaaaam çevirdim :D

Kerem adında bir arkadaşım bir gün telaşla aradı abi asansör besleme kablosu patlaktı değiştirdim başka hiç birşeye dokunmadım Deli olacağım çalışmıyor ne olabilir dedi.
Faz koruma rölesi vardır 2 fazın yerini değiştir dedim 20dk sonra abi senden Allah razı olsun diye telefon açmıştı 2 saat dönüp durmuş garibim :)
Bütün 3 fazlı sayaçlarda faz sırası önemli mi? Yani ters bağlarsan sayaç istikrarlı çalışmaz mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu hata ekranda nasıl gözükür Sn.@yaşlıuzman?

Ürün kataloglarını kılavuzlarını inceleyin değerli hocam farklılıklar vardır. Hangi üründür hatırlamıyorum aklımda kalan bir vektörel gösterim ve +/- sembolü olduğu.
 
Anlaşıldı Sn. Hakan abi. Çok teşekkür ederim. Hayırlı günler dilerim.
 
Benim bildigim klima kompresorlerinde ters donme durumu yok.madem ters donmuyor niye faz sirasi onemli..gecen gun ayni durum basima geldi.klima santraline ait 60 bin btu klimanin kompresoru bir turlu devreye girmiyordu..fanlar calisiyor fakat kompresorde tik yok.ust kapagi acinca kirmizi bir ledin yanip sonduguni gordum.error veriyor..internetten ariza kodlarini karstirirken faz sirasinin kontrol edilmesi ile alakali maddeyi gordum..iki fazin yerini degstrdim rastgele led yesile dondu).kompresor devreye girdi cat diye.vay be dedim)
 
Faz dönüşü ile ilgili biri konu açmıştı orda motorlu ve ledli dirençli 2 şema vermiştim, https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/faz-sırası-bulma.5101/page-2#post-613772
Cihazlarda faz sırası elektronik olarak kontrol edilebilir 1. faz algılanmazsa 2. fazı geçirtmez dolayısıyla ordaki yükler beslenemez,
Kablo renklerini mi sordun yoksa panodaki işaretlenen renkleri mi? 3F panolarıyla mesleki olarak uğraşan arkadaşlaın (@korkmaz_design , @elektrofizikci, @fatihozdamar) paylaşımlarından panodai renkleri daha rahat görüyoruz kırmızı sarı mavi veya sarı kırmızı beyaz :) Kablo olarak renkler kırmızı kahve siyah veya el altında stokta ne varsa.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/kompanzasyon-panosu-ve-transformatör-transfer-panosu-sÖkÜmÜ-_-bugün-ne-sökelim-44.99914/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/elektrik-tesisat-fotoğrafları.77898/ 3. sayfa
Bina kofra öncesi olan arızaları Xedaş giderir.
 
Son düzenleme:
alıcı branşman kablosunun enerjisini görevli edaş ekibi keser düzeltilmesini bekler ve bağlantıyı yapar
normalde mühürlü bölüme kadar edaş sorumluluğunda tmş ..vb. kadar ama kalkıpta kimsede tmş bağlamaz

Faz kesik arıza gösterimi: Kesik olan faza ait faz sembolleri gösterilmez. R fazı için L1 ve I1, S fazı için L2 ve I2 ve T fazı için L3 ve I3 yanar. Örn: Sayacın R fazı kesik ise ‘L1 ve I1’ sembolleri çıkmaz.

Faz sırası hatası gösterimi: Herhangi iki fazın sırasının ters bağlanması durumunda ‘L1 L2 L3’ sembolleri yanıp söner.(flaşlar)

Ters Enerji (ters akım, polarite) hata gösterimi: Tüm fazların akımları doğru yönde ise akımlara ait ‘ I1,I2,I3 ’ sembolleri sürekli yanar.Akım uçları ters bağlanmış ise veya ters akım akışı varsa ilgili faza veya fazlara ait ‘-I ’sembolü yanıp söner (flaşlar).

http://www.makel.com.tr/SharedFiles/Download.aspx?pageid=24&mid=40&fileid=133
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst