Raspberry Pi ile acil durum güç kaynağı yapımı

Katılım
29 Nis 2019
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
29
Bir projem var, acil durumlarda veya olası bir durumda kullanılmak üzere bir çanta planlıyorum.
Raspberry Pi ile içine bilgisayar ekleyeceğim,
Usb çıkış
Telsiz şarj cihazı
Arduino rifd okuyucu ve röle yardımıyla kartla açılan bir sistem
Bir kaç sorum olacak :
Akü kullanmak istiyorum mesela 12v 12ah bir aküyü nasıl şarj ederiz bilmiyorum kutuya güneş paneli ekleyip solar şarj cihazı üzerinden şarj etmek mümkün mü
Evdeykende adaptör yardımıyla
Gerilim ve akım regülasyonlu gerek var mı?
İnşallah kendimi ifade edebilmişimdir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Biraz pahalı esnek paneller işe yarayabilir. Fakat bildiğim kadar rulo haline gelecek kadar esnemiyorlar. Henüz yatların tavanlarına döşeyebilecek kadar esnekler. Çantanın boyutunda bir yüzüne döşenebilir ya da içinde yeterince yer varsa seyyar içine konabilir. Küçük bir solar şarj cihazı da aküyü şarj edebilir. Bu arada bu çanta arabada mı taşınacak sırtta mı? Ağırlık yapmaması içşn lityum iyon akü daha verimli olacaktır.
 
Araçta şu tarz bir çanta Raspberry pi ve ekran ekleyeceğim
 
Son düzenleme:
Dayanma ve akım yoğunluğu bakımından lityum iyi. Biraz pahalı. Kurşun tabanlı aküleri ara ara denge şarjında bırakmak gerekir. Araba olduğunda ek enerjiye gerek olmaz. Yine de uygun boyutta panel b planı ihtiyacı için düşünülmeli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst