Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

48 oyuklu motoru soktum temizledim sargılarına başlıcam hocam
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
şefim ********** numaram yardımınızı bekliyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
şefim merhaba.24 oyuklu rotor boyu 11cm ..çapı 7.6cm sökülüp temizlenmiş bir motor var elimde. alternatör sarmak istiyorum balıkta lazım olacak kaç milim tel sarmam lazım birde mıknatıslar içinde yardımcı olabilirmisiniz...teşekkürler.
 
ben hala mıknaıs olayını çözemedim rotor traşlandı çevresi traşlamadan önce 28 cm traşlandıktan sonra 25 cm oldu uzunluk 8 cm buna kaç mıknatıs kullanacagım arada boşluk olacak mı motor 36 ouklu banada yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.
 
S.a arkadaşlar. Bende yeni üyeyim. Rüzgar türbini yap sayfasında şef den bir çık yardım almıştım. Bende mehmet abinin yardimlari ile 1 kw lik flanş alternatör yaptım. Ama kısmetse daha büyüğünü yapacağım. Kolay gelsin. BOL RÜZGARLI GÜNLER...
 
S.a arkadaşlar. Bende yeni üyeyim. Rüzgar türbini yap sayfasında şef den bir çık yardım almıştım. Bende mehmet abinin yardimlari ile 1 kw lik flanş alternatör yaptım. Ama kısmetse daha büyüğünü yapacağım. Kolay gelsin. BOL RÜZGARLI GÜNLER...

Bu yapmis oldugunuz 1 kW gucundeki alternator ile ilgili detayları imalat resimleri var ise ayri bir topikte bizimle paylasirmisiniz?

Imal ederken nelere dikkat ettiniz ne zorluklar yasadiniz sonuc nasil oldu olcum degerleri varmi?

Kolay gelsin
 
Serkan_48 öncelikli olarak flanş alternatör çok masraflı ve bir okadar da uğraştırıco bir altarnatördur. Kalıp hazırla, sıfırdan çizim yap bu çizimlerde hata olmayacak filan...çıkrik yap bobin ölçülerinde sarmak için. Bir dünya malzemeye ihtiyacın oluyor. En önemlisi de yine bir el aletine ihtiyaç olmasi. Ayrıca bu aletleri de çok iyi kullanıyor olmak gerekiyor. Ama zeveli bir uğraşıdır soyleyim. Çizim filan elinizin biraz kırık olması gerekir. Bir de matematik bilgisi. Üstat ben 1 kw yaptım el ile çevirerek yani en fazla 60 70 devirde denilebilir. Dogrultup ölçdüğümde 28 30 volt almıştım. Yapimi ise 6 ay sürdü. Çünkü işten arda kalan zamanlarımda yaptım için.
 
Merhaba bi sorum olacak lütfen aydınlatırmısınız.
Neden bobin teli? Yuvarlak bakır borudan (et kalınlığı 10mm veya 20mm vs vs.) elektrik üretmek mümkünmüdür? Ben etli bakır borunun içine bi rotor yapıp mıknatısları yapıştırıp döndürmek istiyorum. Elk alırmıyım? Teşkkürler
 
Son zamanda benzer sorular sık görür olduk bunu diğer üyeler de farkında hatta bazıları dile döker oldu. Hazıra beklemeyin, gerek forum içi gerek genel interneti kullanın olmadı küçük model yapın. Bu şekilde kendimize çevremize hatta topluma faydamiz artar. Lütfen üzerinize alınmayın!

Yardımsever biriyim fakat basit soruları nasılsa birileri cevaplar, burası forum ne de olsa deyip konu açmak iş değil. Üzerinize düşen görevi yapın ilkokul seviyesinde dahi olsa bir araştırma bir makale okuyun, az da olsa bilgi sahibi olun sonra konu açın, birbirimizi tanımıyoruz yüzyüze değiliz tabi yine de ne bildiğinizi az çok sorularınız ele veriyor.

Sorunuza gelince tavsiyem şu konulara bakmanız, manyetizma, dinamo, elk. motoru nedir nasıl çalışır? Elk. bilginiz hiç yoksa ayrıca elk. devresi nedir, kisadevre vb. Saygılarımla.
 
Peki bakır sargı yerine alimünyum sargı yapsak elk alırmıyız? Bakır çok pahalı geliyor arkadaşlar alüminyum deneyen varmı aranızda? Elk motorlarında veya trafolarda alüminyum sargı oluyor fakat alternatörde olurmu? Bilen varmı teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst