rüzgar türbini için akü şarj kontrol devresi

Sayın x yılmaz.
Bahsettiğiniz videoyu izlemiştim ama yapan kişinin uyruğunu hatırlamıyorum.
İnternette gördüğünüz her video verimli, iyi bir çalışma olduğu anlamına gelmez. Benim ilk yaptığım alternatörde bobinleri polyamitten yaptığım bir statora sarmıştım. Amacım, sac nüveli statordaki rotorun step olayını çözmek içindi. Sac nüveli statorda rotor dönerken geçşilerde zorluk yaşanıyordu. Ama yaptığım alternatörde kullandığım bobin ve mıknatıs sayısını göz önüne aldığımızda attığımız taşın ürküttüğümüz kurbağaya değmediğini gördüm. Yani rotor çok rahat dönüyordu ama üretim çok zayıftı.

Bahsettiğiniz kişinin yaptığı rotor da demir gövdeli rotora göre çok düşük verimle üretim yapar. Rotor üzerine dizilen mıknatısları N S N S sıralaması ile dizdiğimiz için demir üzerinden manyetik akıyı tamamlaması gerekir. Oysa plastik türevi malzemeden yapılan rotorda bu manyetik akı oluşmayacağı için alınacak gücün yarısından daha az güç alınır. Onun için pek tavsiye etmem.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sefim benım elımde kendı yaptıgım 24v 60 amp turubın var ve 12v 100 amp 2 akuyu serı bahladım ve sarj kontrolcıhazına ıhtıyacım var alacagım kontron cıhazının nasıl olması gerek arkadaslar yazarsanız cok sevınırım

- - - Updated - - -

amper degerleri falan
 
sefim yazmıstım ama hata oldu heralde elımde kendı yaptıgım 24v 60amp dınamo var 2 adet 12v 100 amp aku serı bagladım alacagım saj kontrol cıhazı nasıl olmalı sızce yardımınızı beklıyorum
 
Merhaba arkadaşlar benim Bi sorun olacak.

Ben 24oyuktan oluşan 550w motoru tekrardan sardım ve Bi rüzgar türbini yaptım. İki tane köprü diyot bağlayıp dc'yi çevirdim. Bağladım 24-25v dc'yi kadar çıkmaktadır. Simdi geldik ısın ikinci kısmına. Bunu akülere şarj edip inverterleri bağlayacağım ancak şarj regulatorlerine baktım diyotlu şarj regulatorlerine var ve pahalılar. Benim buna ihtiyacımda yok aslinda. Aimdi benim sorum au dc enerji ekte ediyorum zaten normal Bi solar şarj regulatoru alsam 10-30a alıp buna bağlasam ordan iki tane aküye ya seri yada parelel bağlasam sorun olur mu ??
 
çıkış voltajın max. 40 voltu geçmıyorsa lm 2576 adj entegre kullan soğutucu takarsan ^3 A yaklaşik çikiş alirsın soğutucu olmadan 2A geçmez isinir entegre yanar daha fazla akim istiyorsan paralel 2-3 tane bağla yanlız çıkışlara dıyot ve 0.75 ohm watlı drenç bağla
 
Rüzgar türbininden elde edilen değişken gerilimi regülatörle sabitlemeye gerek yok. Kanatların devri ne kadar artarsa artsın gerilim akü şarj gerilimini geçmez, sürekli 14 v. olarak kalır. Devir arttıkça gerilim artmaz, sadece alınan akım artar.
Böyle bir akü şarj devresini kendinizmi yapacaksınız ? yoksa hazır bir devre mi arıyorsunuz. Benim tanıdığım bir elektronikçi bunların imalatını yapıyor. İsterseniz özel mesajınıza telefonunu verebilirim.
ŞEF bu devrelerden anlayan yapabilecek birisini arıyorum yardımcı olabilir misin ? ***@***
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,305
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst