Rüzgar santrallerinde koruma sistemleri

ersagun45

Üye
Katılım
4 Nis 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
Malum derslerin ağırlığı nedeniyle foruma uzun süredir giremiyordum ancak yine size işim düşünce girmek zorunda kaldım kusuruma bakmayın.
Okulda proje ödevi olarak rüzgar santrallerinde kullanılan röle sistemlerini verdi hocam.
Baya bir araştırma yaptım aslında bu konuda daha önceden de merakım vardı bu konuya.
Yabancı kaynakları falan baya taradım ancak istediğime bir türlü ulaşamıyorum.
Şimdi olayı biraz açmak istiyorum,
Mesela rüzgar türbininin üzerinde rüzgarın hızını anlık ölçen bir anemometre var ve türbinin altındaki mainboard la sürekli iletişim halinde.Rüzgar hızı tehlikeli seviyeye geldiği anda türbini frenliyor ya da rüzgarın geliş yönüne göre en iyi kanat dönüşünü elde etmek için sürekli kanatların açısını değiştiriyor.Aradığım konulardan biri bu olay nasıl yapılıyor?Bilindik türbin üreticilerinin( Nordex,Enercon) sitelerinde baya dolandım ancak bir sonuca ulaşamadım.
Kısacası rüzgar türbininin güvenliği nasıl sağlanıyor?Elinde bu konu ile ilgili yerli,yabancı kaynak olanlar yardımcı olursa sevinirim.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
know how olması sebebiyle bu bilgiyi firmalardan bulamazsınız
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst