Rüzgar Santrali Projesi İçin Yardım Lazım!

hullengec

Üye
Katılım
5 May 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
merhaba, çanakkale merkeze bir rüzgar türbini projesi hazırlıyorum neredeyse işime yarayacak her veriye ulaşabildim, ama rüzgar türbini seçimine gelince firmaların kataloglarını bulamadım, bulduklarım içindende seçim yapamadım, ama asıl sorunum bu değil asıl sorunum türbin yüksekliğine göre gücün nasıl değişeceğini nasıl hesaplayacağım, yani benim yıllık ortalama hızım 4,5m/s kullanacağım türbin rotor çapım 48 m hava yoğunluğum 1,225 türbin gücü 800 KW.
türbin yüksekliğinide 50 veya 60 metre düşünüyorum bunun hesabını nasıl yapacağım :( yardımlarını beni çok mutlu eder. şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bölgede ölçüm yapmadan mı türbini seçiyorsun? Somut bir projeyse öncelikle bölgede ölçüm yapman gerekir, türbini koymayı düşündüğün yüksekliğin max %10 altında olabilecek şekilde
 
Ölçümü dakikalık günlük aylık ve yıllık yaptım, daha doğrusu sonuçları dmi den aldım, yıllık net ortalamalar felan elimde mevcut. sadece fiyatlar konusunda bilgisahibi değilim elimde döküman olmadanda projeyi sonuçlandıramıyorum.
 
elindeki rüzgar hızı yerden kaç metre yükseklikteki rüzgar hızı?? çünkü yerden ne kadar yükselirsen rüzgar hızı o kadar artacaktır.
 
DMİ'den aldığın projelerle iş yapman pek sağlıklı olmayacaktır. Kaç metrelik türbin kullanacaksan ona göre o mesafede ölçüm yapman gerekir. Verileri Etüt işleri idaresinden alabilirsin, ya da kendin ölçüm direği dikerek tespit edebilirsin
 
Proje aslında sadece soyut bir proje olacak, gerçekte oraya santral kurmayacağım, bu yüksek lisans ödevim, gerçek bir RES kuruyor gibi projesini hazırlayacağım, ölçümler 10 metre yüksekliğe göre alınmı, diğer projelerde direk yüksekliklerine göre rüzgar hızının nasıl arttığını hesaplayan formüllere göre hesapladım, şimdi rüzgar türbini seçeceğim yani rotor çapı önemli olan, onuda fiyata göre belirlemem gerekiyor yoksa aynı rotor çapında bisürü marka var.
 
Elektrik işleri etüt idaresinden bence yine min 30 ya da 50 metre için sana en yakın olan bölgenin verilerini al. Çok pahalı değil bildiğim kadarıyla, hatta okulunda hocalarına sorarsan belki de ellerinde veri bile olabilir. 10 metrede alınan değerleri istatistiki yöntemlerle yine 30 metreye 50 metreye yuvarlayabilirsin, ancak sağlıklı olmayacaktır direk ölçmek kadar. Ölçüm çok sıkıntı değil önemli olan devamı diyorsan da zaten üretici çok fazla firma yok datasheetlerini inceleyebilirsin. Sıkıntın sadece fiyatlarını bulamamak mı?
 
EVET SADECE FİYAT KONUSUNDA SIKINTIM VAR.
 
Arkadaşlar merheba ,
Elinizde rüzgar santrali elektrik projesi var mı? Yardımcı olursanız sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst