Rüzgar Raporu

sheriff

Üye
Katılım
28 Şub 2006
Mesajlar
75
Puanları
1
Üniversiteden Hocamız olan bu işin öncülerinden Sayın Tanay Sıdkı UYAR'ın hazırlamış olduğu çok yararlı bir çalışma.
 

Ekli dosyalar

  • Rüzgar Raporu.rar
    24.5 KB · Görüntüleme: 92
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
peki bu rüzgar enejisini bir evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek minik bir model şeklinde yapmış olsak kullanabilirmiyiz yasal yönden bir problem olurmu ? akış şeması nasıl olur ne gibi malzemeler gerklidir acaba ?
 
arkadaşlar geçen gün bir yazı vardı r,s,t, nin anlamı diye herhalde yüze yakın yorum gelmişti bu yazıya.bazılarıda işi makaraya sarmıştı.ama bu yazı r,s,t, nin anlamından daha önemli.çünkü artık ülkeler savaşla köleleştirilmiyor.enerji ile sanayiiyle köleleştiriliyor.bakın ülkemize araba üretemiyoruz.milletler arası kaç tane markamız var?kime neyi satıyoruz?sadece alıyoruz!doğalgazı,petrolü ve böyle giderse elektriğide!enerjide rusya ya mahkumuz.rus üşüdüm diyor vanayı kısıyor veya kapatıyor(geçen yıl oldu galiba).ondan sonra buradaki arkadaşlar bu yazıya ilgi duymayan kişiler.doğalgaz bitti donuyor.çare doğalgaz yoksa elektrik var.ama doğalgaz ı elektrik üretmek içinde kullanıyoruz!yani gaz kesilince elektrik de olmuyor.fabrikalarda çalışmıyor,evlerde ısınmıyor.bu yüzden enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız.bu elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmakla olur.ülkemiz rüzgar ve güneş enerjisi için mükemmel bir konumda.ama ne gerek var ki rusya doğalgazı denizin altına boru döşeyip kapımıza kadar getirdi.fiyatıda ucuz nede olsa!ama yarın kafası kızdı on kat fiyat istese kim hayır diyebilecek.var mı içinizde bu gücü olan.ama ne gerek var öderiz fiyatı neyse derseniz o başka.nede olsa doğalgaz şuan ucuz ya!!!!!neresi ucuzsa artık.sonu mahkumiyet olan ucuzluk ancak kölelik getirir.
 
Ruzgar türbünleri ruzgar satlari iyi oldugu sürecte 100 evin ihtiyaci miktardaki elektirigi üretme kapasitesine sahipler.
Fiyatlarinada gelince 2 milyon eurodan baslayan fiyatlarla 10 yil garantili kurulum yapabilen sirketlerin oldugunu biliyorum.

Fakat Türkiyede bu ürettiginiz enerjiyi kime satacaksiniz su andaki kanunlarda devlete satma olanaginiz yok malesef. (gecen seneki arastirmam)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst