Rüzgar jeneratörü hakkında

Akigo35

Üye
Katılım
29 Nis 2016
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar, örnek olarak 12 yada 24 volt1000watt bir rüzgar turbini alsam bunu düşük voltaj çeken bir motor ile dondursem çıkan voltaji direk olarak bisiklet yada benzeri bir araçta kullanmam mümkünmü acaba?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Direk olarak değil de indirekt olarak bir bataryada rüzgar mevcutken rüzgar türbininin bulunduğu (Konuşlandığı) yerde, şarj kablolarıyla bağlı bulunduğu yerde, elektrikli araç veya elektrikli bir bisikletin aküsünde, türbinde üretilen bu elektriği depolayıp bağlantıyı sonrasında ayırarak elektrikli araç veya elektrikli bisikleti bu şekilde kullanmanız mümkün. Doğrudan türbin alternatörüyle elektrikli bisiklet veya araç motoruna akuple olan araç veya bisiklet üzerinde direk bağlantılı şekliyle olamaz.

Elektrikli araç veya bisikletin batarya voltajından rüzgar türbinindeki alternatörün voltaj çıkışı % 20 daha fazla, şarj akımı akü kapasitesinin %10’unu geçmeyen amperde olmalı ve bataryadan önce mutlaka şarj kontrol ünitesine bağlı olarak kullanmalısınız. Akü/aküler tam şarj olup bu şarj kabloları bağlantısı araç veya bisikletten ayrıldığında bu türbin kanatlarının boşta çalışırken yüksek devirlere çıkıp abandone olmaması için alternatör çıkışına bu gücü kompanse edici ve türbin kanatlarını yavaşlatıcı bir yük direncini de mutlaka koymalısınız.

Not: Sorunuz ödev (Proje) amaçlı veya hobi amaçlı olsa da gündelik hayattaki uygulama prensibiniz bu şekliyle olabilmelidir. Kolay gelsin.
 
Bilgi için çok teşekkür ederim, aslında amacim evde yada bir araçta varolan ev elektrigi yada küçük bir benzinli motor kullanarak (generatoru cevirecek kadar) jenaratorden çıkacak sürekli akim ile evi yada araci ucuz yollu kullanmak. Örnek olarak 10 watlik bir motor ile jeneratörden yaz kis güneş yada ruzgardan bagimsiz akü bitme sorunu olmadan kullanmak
 
Sizin düşünceniz anladığım kadarıyla küçük bir motorla rüzgar türbününü döndürerek türbünün çıkışından evi beslemeyi düşünüyorsunuz. Ama o iş öyle olmuyor. Sizin türbün 1000 watt değeri max devrinde verir. Küçük motorla az devir muhtemelende hiç dönmicek 1000 watt gibi değerler elde edemessiniz.
 
Sizin düşünceniz anladığım kadarıyla küçük bir motorla rüzgar türbününü döndürerek türbünün çıkışından evi beslemeyi düşünüyorsunuz. Ama o iş öyle olmuyor. Sizin türbün 1000 watt değeri max devrinde verir. Küçük motorla az devir muhtemelende hiç dönmicek 1000 watt gibi değerler elde edemessiniz.
Rüzgar turbunleri, ruzgari yakalamak için hassas olduğundan çok güçlü motora gerek kalmadigini düşündüm. Yüksek watt bir turbun kullanmayi düşündüm, ev için. Elektrikli bir bisiklet için 500 - 1000 watt arası yeterli o konuda yeterli gelir sanırım ama ev için biraz büyük bir turbun lazım olacaktır
 
Bir alternatörü bir motor ile döndürüp verdiğiniz enerjiden fazlasını almanız mümkün değil.

Siz verdiğiniz örnekte o alternatörden 1000 watt alabilmeniz için aynı alternatörü döndürmek için 1000 watt tan daha fazlasını harcamak zorundasınız.

Şu anki fizik kurallarına göre verimin hiçbir zaman % 100 olamayacağından dolayı.
 
Söyle bir sorum daha vardı, çamaşır, bulaşık, buzdolabı, tv, bilgisayar gibi cihazlari kaldiracak bir sistem düşünüyorum. Hollanda'da yaşıyorum fazladan elektrigi satabilecegim sistemde eve kurulu. Benim kac kw bir sistem ve batarya ya ihtiyacım var acaba?
 
İlk önce şu soru gündemde olmalı. Konu rüzgar enerjisi ise bulundupunuz mevkideki yıllık ortalama rüzgar alımınız nedir? Yıl 12 ayın en az 10 ayı rüzgarlı ve belli bir hızın altına inmiyor ise mantıklı diyebiliriz. Ama yıl 6 ay rüzgar alır ve bu süreçte hız değişken ise ne kadar mantıklıdır düşünmek lazım.

Güç hesabı için bu bahsettiğiniz alıcıların etiket bilgilerini ve pik güç hesabını yapmamız lazım. Etiket güç bilgilerini verebilirmisiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst