Rüzgar enerjisi üretmek için a dan z ye !...

orke

Üye
Katılım
1 Tem 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
54
Bu konu ile ilgili onlarca bilgi okudum. Ancak hiç bir yerde tam aradığım cevapları bulamadım. Herkes bir şekilde yapmış başarmış ancak detaylı bilgi yok......
1- Nasıl bir motor olmalı ? Kullanılacak motorları nereden temin ederiz ? Güncel olarak kullanılan bir aletin motoru olabilirmi? Dikkat ediyorum sadece dc motor deniyor. Tamam da bu dc motor nerden bulunur ?
2-Kanat yapımı için pratik bir çözüm yok. PVC boru denilmiş ancak nasıl kesilmeli veya başka bir yolu varmı ?
3- Aşırı rüzgarda üretim fazla olacağından akümüzü şarjz etmek için bir sınırlama yapılabilir mi ?
4- Bu rüzgar enerjisi çalışması yapan arkadaşlar sırasıyla hangi işlemleri yapmışlar ? Bunu fotoğraflar ile bize anlatamazlarmı ?
Sayın adminlerden rica ediyorum yazdığım konuya forumda daha önceden yayınlanmıştı diye cevap vermemeleri. Çünkü iyice okudum ama yukarıda yazdımğım sorulara cevap bulamadım. Lütfen birisi/birileri detaylı olarak böyle böyle yapmalısınız diye yazamazmı? Çünkü buradan alacağım bilgi benim için çok önemli. Yapacağımız bir çalışmada önemli bir yer tutmaktadır. Enerji sorununu çözmemiz gerekiyor.Amatör bir role kuracağız ve enerji problemi var. Bizim bir şekilde 12 v 45 Amp bir aküyü şarjz etmemiz gerekiyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn tr_escape;:
Sanırım anlatamadım derdimi :) Sayın şef in yazısını da okudum ancak alttaki resmi bile açamıyorum. yetkiniz yok diyor. benim demek istediğim bu işi baştan sona kadar adım adım nasıl yapmalıyız. en önemliside motor ne olmalı ? herkes birşeyler yazmış. tamam güzel ancak sonuçta bu iş bir hobi ve edilecek masrafta ona göre olmalı. daha önce deneme yanılma yöntemiyle sonuç alanlardan yardım istiyorum. benim derdim bu ? yoksa forumu zaten okudum. ilginize teşekkür ediyorum.:confused:
 
kardeşim ben bu konuyu yaklaşık 2 yıldır araştırıyorum. hiç rüzgar türbünü yapmadım ama sana araştırmalarım sırasında edindiğim tecrübelerimi anlatayım.

1- piyasada bulacağın motorlar bir ihtiyacı karşılamak için yapılmışmotorlardır. yani piyasada bulacağın motor emin ol rüzgar türbini için yapılmamıştır ve bulduğun bu motordan hiç bir zaman tam verim alamazsın, onun için kendi motorunu yani alternatörünü kendin yapacaksın. bence işin püf noktası budur alternatör işini hallettinmi gerisi çok önemli değildir ,diğerlerini bir şekilde uydurursun. ben nasıl rüzgar türbünü yapabilirim diye sormadan önce nasıl alternatör yapabilirim onu araştır. ikinci bir ihtimal bu alternatörü astronomik fiyatlara satın alacaksın, satan uyanıklar var araştırırsan bulursun ama sana tavsiyem satın almak istiyorsan alternatör ddeğil rüzgar türbünü satın al en azından uğraşmamış olursun.

2- bu iş göründüğü kadar kolay bir iş değildir,ama başarılamayacak bir işde değildir. bol zaman ve çok araştırman lazım. bir çok şeyi deneme yanılma yöntemiyle çözersin onun için sabırlı olmalısın.

not: alternatör seçiminde dikkat etmen gereken düşük devirli olması, sabit mıknatıslı yani neodium mıknatıslı olmalı, aycıca gücünede dikkat etmen gerekir.

şarz ünitesinde dikkat etmen gereken geniş aralıklarda şarz edebilmeli ve verimi yüksek olmalı.

kanatlarda dikkat etmen gereken, kanat çapı uzadıkta alternatörün dönme hızı ve dolayısıyla verimi artar.
 
selam arkadaşlar ben ve arkadaşım bir tane rüzğar trübünü yaptık 20 volt dc ametek motor kullandık işinize yararsa ne mutlu
 
Sn.orke;Size A'dan Z'ye anlatılabilir ama sayfalar tutar.Ben kısaca size gerekli olan 12v 45AH aküyü nasıl şarj edebileceğinizi anlatmaya çalışayım.
Evet12v.45AH aküyü şarj için şarj akımınız en fazla 4-5AH olmalı yani 12v 5AH.Daha doğrusu alt. üretimi max. 50 watt'ı geçmemeli.O halde nasıl bir alt. seçilmeli?sorusuna seçenekler;1=dc motorlarla 2=Alt.ü kendiniz yaparak.
DC motor seçiminde step motorlar(en az 200 watt tüketimli)işinizi görür
2=Alt.ü kendiniz yaparsanız;İşte bu seçenekte ya tecrübeli ve bilgili yada araştırmacı ve çok kabiliyetli olmanız gerekir.Kutuplandırma,faz sayısı belirleme,spir sayısı,faz başı bobin sayısı önemlidir ve hesabı tutturmak gerekir.
Alt. meselesini çözünce sıra Ş.Ü.ne gelir.Ş.Ü. en az 10AH max. kapasiteli olmalı,devreyi kendiniz yapamazsanız güneş paneli Ş.Ü.nide kullanabilirsiniz.Tabi arada kabloları,aktarma kömürlerinide el marifeti ile yapacağınızı tahmin ettiğimden hiç bahsetmiyorum.
Temin ettiğiniz dc motor veya alt. 180-200 dv/dk.da 14-15dcv 2AH güce ulaşıyorsa pervaneyi direk,daha yüksek dv.de bu değerlere ulaşıyorsa dv. yükselterek (1:5-1:6 gibi)
halledebilirsiniz.Ben yaklaşık 1,5 yıldır yoğun çalışıyorum,çok şükür alt.ü,Ş.Ü.ni kendim yapıyorum ve şu anda mevcut sistemim sert rüzgarda devamlı 700 watt verimle çalışıyor.Ama en son yaptığım alt. ile 40 dv.de 12v 3AH,130 dv.de 21v.13AH elde etmiş durumdayım.DC motor bulamazsanız size şöyle yardımcı olurum;Elimde 400watt tüketimli 4 kutup step motor var ve çalışır durumda.Fırçasız olduğundan 4 çıkışınıda doğrultmak gerekir ve motor yanında size ultra fast diyot(4adet)gönderebilirim.Evet ücreti ise bana maliyeti kadar olsa yeterli maksat iş görmek.Tabi dc motor bulursanız son yazımı dikkate almayın.Hayırlı akşamlar
 
merhaba arkadaşlar bu mıknatısları nuveye nasıl ve neye göre yerleştirmemiz gerekiyor ?bilgisi olan varmı?
 
http://turbin.org/alternator.html. bu siteyi ziyaret edersen gerekli bilgilerin tamamına ulaşabilirsin A dan Z ye hepsi mevcut.kolay gelsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ARKADAŞLAR acil yardım lütfen temsili mıknatısları dizdim N ve s nasıl konumlanmalıdır 1N 1S mi yada doğrusu nedir lütfen yardım 3 fazlı bir motor hiç bir yazı yok motor üzerinde ama galiba 1 kw ekteki resimlerle ilgili güzel bilgilerinizi bekliyorum ( bu haliyle 3,5 üçbuçuk volt üretiyor bir markabın son hızında :)



DSCF4244.jpgDSCF4252.jpgDSCF4254.jpgDSCF4261.jpg
 
DSCF4244.jpg
s.a.
mıknatısların dizilimi-kutupları resimdeki şekilde olmalı fakat statorunuz kaç oyuklu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst