Röle sorunu

Rica ederim sizin çözümünüz de gayet iyi bir fikir olmuş. Tebrik ederim araştırma azminiz için kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
5v mor kablodan almak hata yanlışı başka yanlışla doğrı yapamazsın!
 
5v mor kablodan almak hata yanlışı başka yanlışla doğrı yapamazsın!

ilk başlarda biraz sıkıntı verir diye düşündüm ama mutlaka bir çözümü olmalı diye de işe giriştim. Amaç zaten birşeyler öğrenmek olduğu için yılmadan uğraştım ama maalesef çözüm bulamayınca harici bir adaptör ile çözmeye çalıştım. inşallah bu çözümde de sıkıntı yoktur. varsa yanlışı söylerseniz sevinirim.

ama yine de mor koblodan beslemeyi almanın bir çözümü varsa bulmak için uğraşmaya değer diye düşünüyorum.
 
Mutlaka araştırmışsındır, bir sebepten gözden atlamışsın sürücü kablolarına giden kırmızılar 5v, burdan alman doğru olur. 12v ihtiyacını yine buradan karşılarsın.
 
sanırım en baştan tam anlatamamışım. sorun bende.
olayı şöyle anlatayım. psu kapalı iken (arkadaki switch açık ise eğer) psu nun mor kablosunda sürekli 5v vardır. psu yu açacak olan on/off devresi için besleme gerekli olduğundan ekstra bir adaptörle bu devreyi beslemek istemedim. nasılsa mor kabloda sürekli 5v var bunu kullanıp on/off devresini besleyebilirim diye düşündüm. psu kapalı iken bile bu kabloya bağladığım usb girişlerinden telefonları şarj edebiliyorum. bundan faydalanmak istemiştim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst