röle kontağınadaki arkı önlemek

coz255

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
39
50 Va dc 24v selonıid valfi çalıştıran rölenin kontağında yapışma oluyor. Bunu engellemek amacı ile parelel kondansatör bağlamam mı gerekir ve bunun değeri ne olmalıdır.ileride bu kondansatörden dolayı bir sakınca meydana gelir mi.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kontak akımı biraz daha büyük bir röle kullanmanı tavsiye ederim.
Kullandığın röle 6A ise 10A kullan.
 
arkadaşlar bobine ters polarmalı diyot ve bobine paralel kutupsuz kondansatör bağladım ark tamamen bitti
 
kullandığın diyodun ve kondansatörün değerleri nedir ?
 
arkadaşlar röle ark yapıyorsa bunun bobinine diyot veya kondansatör bağlamakla ark nasıl yok oluyor anlayamadım. ark kontaklardaki yükten dolayı yapıyordur. bobinle ne alakası var anlayamadım.lütfen işin ehli olaya bir el koysun. saygılar.
 
24V dc selenoid valf bobinine dc voltaj düzenli gelmediğinden ark yapmış olabilir. hangi makinayı ne gibi bir üniteyi besliyor öğrenmek lazım ??
 
Bobin enerjilenir, enerjisi kesilidiğinde bobin üzerinde bir yüksek (ters emk) oluşur. Eğer bu gerilim ters diyot ile söndürülmez ise kontak bırakırken kontağın bobine bağlı olan kısmından diğer parçaya (bobin üzerinde oluşan yüksek gerilimden dolayı) bir ark atlaması oluşur. Bu ark zamanla kontağın bozulmasına neden olur. Bazı durumlarda DC güç kaynağınında arızalanmasına neden olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst