Röle hakkında yardım

stnih

Üye
Katılım
20 Kas 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar
Arkadaşlar röle hakkında yardıma ihtiyacım eğer yardım ederseniz çok sevinirim..
12V'luk DC bir röleye 12v güçünü verip anahtarı açıldıkdan sonra, 12v gücünü tekrar kesersek anahtar hala açıkmı kalıyor yoksa anahtar tekrardan kapanıyor mu? Birde bu 12v gücü verdikten sonra anahtarın açılması nekadar zamanda gerçekleşiyor eğer bu konu hakkında yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler...
 
röleye enerji verdiğin anda rölenin açık kontakları kapanır -kapalı kontakları açılır rölenin eski konumuna gelsi ise enerjisi kesildiği anda eski haline gelir eğer kondansatör varsakondansatörün boşalma zamanı ise t=RxC formulü ile bulunur .
 
anahtar derken rölenin kontak ayaklarını kasdediyorsun galiba röle bobin ayağına ilgili voltaj gelince kontak ayakları durum değiştirir no,nc olur nc ler no ya dönüşür(no;normalde açık, nc normalde kapalı) rölenin bobin ayaklarından voltak kesilince tekrar ilk konumuna döner bu olaylar saniyeler içinde gerçekleşir
 
Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar bende onlara katılıyorum fakat nerede kullanacagınızı bilmiyorum ama kullanım amacına göre s.s.r. yarı iletken rölede kullana bilirsiniz.
Saygılarımla;
 
arkadaşlarıma tamamen katılıyorum

bunun yanıda klasik bir uygulama yapacaksan, rölelerin verilen ve kesilen enerjiye (bobin ucundan) tepkileri mili saniyeler (10, 20 ms) seviyesindedir. ve gecikme var bile denilemez.

bunun dışındaki uygulamalarda
saniyede 10,20 gibi (küçük değişimler göstermekle birlikte mekanik röleler için) açma kapamalara cevap verselerde, saniyede 2,3 ve üstü açma-kapamada tepki sürelerinden dolayı kararsız hale gelirler ve sürülen yükün türü ve gücüne orantılı olarak çabuk arızalanırlar.
 
İlginize Teşekkür ediyorum..
saolun ;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst