Rüzgar Türbini

Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba, rüzgar türbinler veya alternatörler vantilatör ile entegreli çalıştırılsa, yani vantilatörü bir rüzgar türbinine bağlasak ortaya enerji çıkarmış olmaz mıyız? Yani 150 wattlık bir vantilatör motoru 700 wattlık bir alternatör veya rüzgar türbinin döndürecek enerjiyi sağlayamaz mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hiç bir zaman harcadığınızdan daha fazla enerji kazanamazsınız. Yani 3 kilo enerji kazanmak için 3 kilo enerji harcamanız lazım tabiki bu sadece teoride. Pratikte ise 3 kilo enerji kazanmak için 7-8 kilo enerji harcamanız gerekiyor.
 
Bu kesinlikle mümkün değil, enerji verimi yasasında verdiğimizden çok daha fazlasını enerji olarak alabilseydik zaten devri-daim makineleri çoktan yapılmış olurdu. Alınan enerji verilenden hiçbir zaman daha fazlası olamaz, hep daha azı olur. Bunun nedeni toplam kayıplar (ısı, hava direnci, elektrik kaybı, mekanik sürtünme, vb.) nedeniyle olur. Kolay gelsin.
 
Teşekkür ederim cevaplarınız için
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst