Quadkopter rc arazi aracı hem karada hem havada gidebiliyor

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Merhaba. Gezdiğim fuarlarda hep karşıma çıkan quadkopter bu sefer çok farklı bir şekilde karşımda. Ben çok beğendim ve diğerlerinden farklı. Beğeneceğinizi umuyorum. İyi seyirler ve okumalar...elektrofizikci

**************************************
Quadkopterler son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladı. Özellikle RC fanatikleri için quadkopterler gerçekten ilgi çekici uzaktan kumandalı araçlar. Son zamanlarda quadkopterler sadece oyun için değil, film çekimleri ve askeri amaçla da kullanılıyor. İngiltere kökenli üretim tasarımcısı Witold Mielniczek işte quadcopterlerle uzaktan kumandalı arazi araçlarını birleştirdi. Prototip olarak geliştirilen B modeli , bir quadkopter RC arazi aracı. Aslında bu araca uçan araba da deniliyor.
Arka tekerden çekişli olan araç, dayanıklı polikabonat gövdeden ve 4 ‘ lü uçuş pervanesinden oluşuyor. Pervaneler tek bir aksa monte edileceğine tekerlerin hemen içine monte edilmiş. Böylece teker halkalarının içinde kalan 7 inçlik pervaneler aracı havalandırmaya yetiyor.
Bu halka şeklindeki tekerler esnek ve çıkabiliyor. Böylece prototip B sert inişlerde zarar görmüyor. Pervanelerde yine esnek ve darbeye dayanıklı.
Aracın gücü ise 11.1 voltluk lityum-polimer batarya ile sağlanmış, bu da hem gidiş hem uçuş birlikte düşünüldüğünde 15 dakikalığına yetiyor. Ayrıca bu RC quadcopter araçta 720 p kayıt yapabilen bir on-board kamera var. Böylece micro SD karta ilginç videolar kaydedebiliyorsunuz.
Mielniczek’ in ürettiği prototip oldukça iyi çalışıyor. İlerde bu araca hem tümüyle su geçirmezlik (suda tekne gibi gitmesi için) hem de duvarlara yapışmasını sağlamayı ve iPhone, Android desteği sağlamayı düşünüyor. Hatta bu araç, gerçek hayata geçirilebilirse belki de gerçek hayatta kullanılabilecek bir uçan araba üretilebilir.
Tabi her şeyden bu RC quadkopter arazi aracının üretim desteğine ihtiyacı var. Bu nedenle Kickstarter.com’ da bir kampanya var. Üretim fonu tamamlandığında bu araca £320 (US$484) ‘ e sahip olabileceksiniz. Tabi destek olmazsanız satılmaya başladığında ancak 605 dolara alabileceksiniz. Kickstarter.com kampanyaları Türkiye için nasıl çalışıyor bilinmez ama bu RC araca para verecek elbet birileri olacaktır.


VİDEO URL: B flying car concept - YouTube



Alıntıdır: link
 
İstenirse bir kaç foto ekleyebilirim.
 
yazıda verilenden farklı kaynak varsa paylaşmayı beklemen hata olur :) teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst