pwm dimmer

Sorunuz açık değil!
IR ile ilgisi nedir?
Şebeke ile senkron derken tam olarak neyi kast ediyorsunuz?
MCU kullanıyor musunuz? Evet ise yetenekleri nelerdir? Hayır ise analog devre kısımını paylaşmanız lazım.
Frekansınız ve duty oranlarınız hangi bantta olacak?
 
MCU olarak 12f683 kullanmayı planlıyorum. amacım infrared ile dimmeri kontrol etmek. Kontrolü pwm 'in logic 1 süresini infrared ile değiştirerek yapacağım. Pwm'i dimmerde kullanabilmek için şebeke sinyali ile senkron yapmam gerekiyor. Ama bu senkronizayonu nasıl yapılabileceğini araştırıyorum. Daha açık oldu mu?
 
Şebekeye PWM i nasıl uygulayacaksınız?
Yük tipiniz/büyüklüğünüz nedir?
 
Aslında benim araştırdığım bu. Picten pwmi üretiyorum ama şebekeye pwmi Nasıl uygulayacağım. Yüküm 400 W Akkor lamba.
 
Neden PWM ile sürmek istiyorsunuz?
Akkor lambaları sürmek için farklı yöntemler kullanabilirsiniz.(Aşağıda ki öneriler akkor lambalar için geçerlidir. Diğer aydınlatma ürünleri için farklı yöntemler kullanmak gerekebilir. Bakınız http://elektroteknoloji.com/Elektri...LAR_HAKKiNDA_GENEL_BiLGiLER_VE_CESiTLERi.html)

1. AC olarak triac ile ekonomik bir şekilde sürebilirsiniz. Bu sürme şeklinde PWM değil, faz kıyma yöntemini kullanmalısınız. Bakınız http://ecmweb.com/lighting-control/shining-light-dimming
2. Uygun Köprü diyot yardımı ile DC ye çevirip, uygun bir IGBT kullanabilirsiniz. Maliyetli ve kontrolü zor bir yöntem olup ısınma sorunları ciddi boyutta problem teşkil eder. Bakınız

3.Uygun Köprü diyot yardımı ile DC ye çevirip, uygun bir mosfet ile PWM kontrollü olarak sürebilirsiniz. IGBT de olduğu gibi kontrolü kolay değildir. Maliyet olarak igbt ye göre daha ekonomik bir alternatif olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,099
Mesajlar
914,961
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst