PVC Kutu yapıştırma fikri olan varmı?

Katılım
17 Nis 2009
Mesajlar
202
Puanları
1
Merhaba,

PVC kutu yapıştırma ile ilgili fikrinizi almak istiyorum. Bandın üzerinden geçen pvc kutulara sıvı yapışkan sürecek bir düzenek yapmalıyım. Dakikada yaklaşık 35 kutu geçiyor, bu hızda ilerleyen kutuları görüp kutu boyunca yapışkan bırakacak bir sistem olmalı. Bu sistemi hangi kompanentlerle gerçekleştirebilirim? Tabii ki olabilecek en düşük maaliyetle.

Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum değerli meslekdaşlarım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kutularınızın formu/şekli nasıl?
Konveyor genişliğiniz veya kutuların kenar banda olan mesafesi nedir?
 
sn. Söz Yitimi,

yapacaginiz uygulamada; ambalajin boyutlari, surulecek bolgenin boyutlari, konveyor uzerindeki ilerleme pozisyonu, konveyor hizi, surulecek malzemenin ozelligi onemlidir.

bu bilgiler ogrenildikten sonra; yapilacak uygulama hakkinda daha aydinlatici fikir uretilebilecegini dusunuyorum. bununla beraber aklima ilk gelen uygulama sekilleri; basincli hava kullanarak yapistirici malzemeyi uygulama yuzeyine puskurtebilirsiniz, ya da boya rulosu mantiginda oldugu gibi, yapiskan malzemeyi ruloya dokme/damlatma yolu ile aktarip, ruloyu da bir silindir ile uygulama yuzeyine temas ettirerek saglayabilirsiniz.

kolay gelsin...
 
Yapıştırılacak kutular 0.25 mm. kalınlığında ve dikdörtgen şeklindedir. 15 cm'lik yapıştırma kulağına 14 cm yapışkan bırakacak ve kesecek. Konveyör hızı ürüne göre invertörle ayarlanıyor.
 
Bence en uygun çözüm sprey yapıştırıcılardan mümkün gibi.
yapıştırılacak yüzeylere iki farklı yapıştırıcılar sıkılıp sonra birleştirilmesi yapılabilir. Böylelekle istenilmeyen yüzeye sıkılan yapıştırıcıda bir iş yaramaz. Başaka türlü bu hıza erişmek zor.
 
mobilyada kullanılan tutkal tarzı yapıştırıcılar yada kullanılacak yer ve fonksiyona göre çok fazla yapıştırıcı modeli var
jel kıvamında olanlar için temaslı sensör tepkimeki basit bir röle uygulaması olabilir.
sprey uygulama için cisim yansımalı sensör kullanılarak aynı işlem gerçekleştirilebilir.

ii çalışmalar
 
sn. Söz Yitimi,

bununla beraber aklima ilk gelen uygulama sekilleri; basincli hava kullanarak yapistirici malzemeyi uygulama yuzeyine puskurtebilirsiniz, ya da boya rulosu mantiginda oldugu gibi, yapiskan malzemeyi ruloya dokme/damlatma yolu ile aktarip, ruloyu da bir silindir ile uygulama yuzeyine temas ettirerek saglayabilirsiniz.

hocamıza katılıyorum iki bölge halinde düşünüp ilk bölgede yapıştırıcı döküp ikinci bölgede rula ile yapışkan yayılabilir.iyi calışmalar
 
Bu sorun için cözüm alabileceginiz adres ve telefonları bilgilerinize sunuyorum daha önceden bu makinenin imalatını yaptık halada yapmaya devam ediyoruz.sorununuzun cözümü için

irtibat tel: yusuf durdu 0532 579 77 62
 
Tecrübeleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim meslekdaşlar. HMI ile gerçekleştirdim, valf ile yapışkanın jel kıvamını düşürerek neticeye ulaştım. İyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,253
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst