Push Pull UPS geçişinde problem

_Daisy_

Üye
Katılım
8 May 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba,

Daha önce IPM kullanılarak tasarlanan UPS'i mosfet kullanarak push pull yöntemiyle yeniden tasarlamaya çalışıyorum. Cihazın ilk UPS geçişinde gerilim seviyesi 300V seviyelerine ulaşıyor 8-9 saniye boyunca bu seviyelerde kalıp normal seviyesine (220V) dönüyor. Bir sonraki UPS geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yok sadece ilk geçişte bu durum gerçekleşmekte.

PWM değerlerini giriş akü gerilimini (60V) ölçerek ayarladım ve PWM değerleri (bir sonraki çalışmalarda da bir sıkıntı oluşmadığı düşünülürse) doğru değerler. Fakat neden ilk UPS geçişinde bu sıkıntıyla karşılaştığımı bir türlü anlayamadım. Bu konuda fikri olan varsa sevinirim.

Aşağıdaki resimde çıkış geriliminin yükseldiği yani sıkıntıyı yaşadığım o ilk başlangıç sinyallerinin osiloskop görüntüsü bulunmakta. 1 numaralı kanal Akü voltajındaki AC dalgalanmayı gösteriyor. 2 ve 3 numaralı kanallar push pull için PWM sinyalleri olmakta. 1 numaralı kanalda her iki kanalda kapalı olmaya başladığı andaki düşüş ve ani yükselme neden kaynaklanıyor hiç bir fikrim yok bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
54050



54051
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Cizdiginiz sema standart sema. Sorun kontrol ve fredback devresinde olmasin?
 
mosfet on süreleri 5ms. 9.9ms olması gerekmiyormu.
 
Cizdiginiz sema standart sema. Sorun kontrol ve fredback devresinde olmasin?

mosfet on süreleri 5ms. 9.9ms olması gerekmiyormu.

Devrede feedback bulunmamakta mosfetleri ST'nin PM8834 adlı mosfet sürücüsüyle sürüyorum PWM i de bu entegreye uyguluyorum.

Daha öncede dediğim gibi PWM genişliklerini akü gerilimini sürekli olarak okuyarak güncelliyorum yazılım ile. 10msn bir mosfet için 10msn bir mosfet için şeklinde ayırdım 20msn'yi ve PWM genişlikleri 3.5 msn ile 9msn arasında değişiyor bu şekilde tek bir mosfet için. Yani hiç bir şekilde üste binme durumları da yok bir mosfetin kapatılmasıyla diğerinin açılışı arasında en az 1msn oluyor çünkü.


-------------------

Anladığım kadarıyla yüksüz durumdayken sinyalde bozulma gerçekleşiyor ups çalışıp motor devreye girdiğinde sinyaller düzgün hale geliyor. UPS'i hiç yüksüz çalıştırdığımda UPS çıkış gerilimim aşağıdaki gibi görünmekte mosfetlerin pwm'lerinin her kapatılışında ters yönde ani bir yükselme ve sonra düşüş yaşanmış.

54077


Normalde bu ani değişimlerin yaşandığı yer düz olmalı, aşağıdaki bir sinyal olmalı.


54078

Böyle bir problemle karşılaşmış olan var mıdır acaba
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst