Purge+Pressurization Systems - Pepperl Fuchs

ErkanE

Üye
Katılım
11 Mar 2014
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhaba,
Purge+Pressurization Systems basınçlandırma sistemidir.
Exproof alanda bulunan panonun içerisine patlayıcı gazın girmemesi için, pano içerisine patlamaya yol açmayacak gaz veya hava basarak bir basınç oluşturur. Panıo içerisindeki basınç dışarıdan daha fazla olduğundan, pano içerisine tehlikeli gaz giremez.

Uygulama Simülasyonu
www.pief.com.tr/purge.wmv

Uygulama simülasyonunu izlediğinizde ilk kısımda panonun içerisindeki ürünlerin ışıklarının yanmadığına dikkat ediniz, yani pano pasif durumda. Bunun sebebi ise örneğin; işletme mesai sonrasında veya molalarda yani sistemin kapatılacağı durumlarda purge sistem çalışmadığından pano içerisine gaz girebilme ihtimali doğmaktadır. Bu sebeple ilk olarak pano basınçlandırılıp içerideki hava dışarıya atılır. Belli bir basınca ulaştığında Purge sistemden alınan bir sinyal ile DCS/PLC ye komut verilerek pano enerjisinin verilmesi sağlanıyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ürün sadece patlayıcı ortamda değil ayrıca patlayıcı olmayan çok tozlu ortamlarda pano içerisine toz girmemesi içinde kullanılmaktadır. Taş ocakları, çimento fabrikaları, yapı kimyasalları gibi..
Panolara ne kadar fan takarsanız takın yine de pano içerisine toz girmekte ve genellikle panoya hava hortumu ile hava verilerek temizlenmeye çalışılmaktadır. Fakat bu yöntemle pano içerisindeki ürünlerin içerisine doz iyice gitmektedir. Ayrıca hava hattınızda kurutucunuz yoksa ve filtreleriniz kötü durumdaysa hava içerisindeki su ürünlere gelmekte ve arızalara yol açmaktadır.

NOT: Purge Sistemin iyi çalışabilmesi için takıalcağı panonun iyi bir şekilde hava izolasyonunun yapılması gerekmektedir. Çünkü ayarladığınız basınçda panoyu tutabilmesi için hava basacağından panodan hava dışarıya kaçıyorsa basınç düşecek daha fazla çalışmış olacaktır. Kaçak daha da fazla ise sürekli çalışma sağlanırsa kompresörünüz yanabilir. Bu yüzden pano izolasyonu da önemlidir !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst