Pulse çıkış veren röle

Simuzer

Üye
Katılım
23 Haz 2008
Mesajlar
65
Puanları
1
Bir buton ile 12VDC (maksimum 2A) motoru en fazla 2 saniye kadar çalıştırmak istiyorum. Yalnız butonun kullanıcı tarafından uzun süreli basması veya butonun takılı kalması durumunda motorun yanma riski var. Bu riski almamak adına ve sağlıklı çalışması adına, girişi sürekli de basılsa anlık da basılsa 1-2 saniye çıkış verebilen küçük bir buton veya röle arıyorum.

Motor; 12VDC 1-2A ile çalışıyor. (Küçük, teyp motoru gibi)

Pulse çıkışlı röle diye bir şey var mı ? Google'da Yandex'te çok aradım ama bulamadım.
 
Ssr role var
Zaman rolesi ile ayarlarsiniz zamani
 
Gecikmede dusmeli zaman rolesi ve seri baglanmis 2 no buton isinizi gorur

İstediginiz sistemi plc yazilim ile yapabilirsiniz
 
Pic arduino ilede olur ne555 lede
Ama düz zaman rölesi senin işini çözer
Com kontaklı alıp yapabilrsin butondan zaman rölesinin a1 ine ve com geçirip nc dende röle tetiklersin düz ile yani çekme de geçikmeli ile böyle ama fonksiyonlu zaman rölesi de var onla daha basit olur düşmede geçilmeli ilede olur sen yazılımlımı yoksa malzemeliyi alıp basitce yapmakmı istiyorsun
 
Maalesef olmuyor tuşa basılı tutunca işlev düzgün çalışmıyor, mekanik bir yapı da düşünün. Yalnız hangi motor için 2 sn yeter, neden selonoid değil?
 
Cevaplar için teşekkür ederim.
Yazılım ile yapmak istemiyorum. Yapmak istediğim basit bir şey olacak.

CodeSys'deki TP fonksiyonu gibi çıkış verecek bir şey arıyorum. Maksat motoru yakmamak. Motorun kullanılış amacı, kapı kilidini açmak gibi düşünülebilir. 1 saniyede motor kilidi açar. Ancak buton takılı kalırsa veya kullanıcı uzun süre basılı tutarsa hem mekaniksel olarak zorlama olacak hem de motor sürekli çalışacağından deforme olacak. (motor uzun çalışmaya dayanıklı değil)

Sonuç olarak, butona bir kere anlık da bassam, 5-10 dakika veya saatlerce uzun süreli de bassam, röle 1-2 saniye çıkış verecek. Butonu bırakıp tekrar basarsam yine 1-2 saniye çıkış verecek.

Şöyle bir şey buldum. Mod 1 işimi görüyor. Ama böyle komplike olmamalı. En fazla süre ayarı (1-10 sn gibi) olmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst