PTC Termistör Röle

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli ustalar iki kez yaktığımız 55kw motorumuza ptc takmak istiyoruz. şimdiye kadar hiç uygulama yapmadık. ptc ve rölesini sipariş verdik. kurulumu hakkında biraz bilgi verirseniz mesala bu bir kompresör motoru. ptc 80-ile120 derecelikmiş.ayarı nasıl olacak vs. tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını rica ederim .saygılarımla.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba;

PTCleri 3 adet alacaksınız sanırım. Bu üçü birbirine seri bağlanacak.
Motorunuzu sardırırken alacağınız ptc nin üç ucunu 3 motor sargısı içine yerleştirip iki ucu klemens kutusuna çıkaracaksınız. Bu iki ucu da termistör rölesinin T1 T2 uçlarına bağlayacaksınız. Rölenin ilgili kontağını da motorun start devresine bağlayacaksınız.
Genelde röleler 1650 ohm da alarm, 3600 ohm civarında da devreyi açarlar.(DIN 41081 e göre)
 
değerli ustalar iki kez yaktığımız 55kw motorumuza ptc takmak istiyoruz. şimdiye kadar hiç uygulama yapmadık. ptc ve rölesini sipariş verdik. kurulumu hakkında biraz bilgi verirseniz mesala bu bir kompresör motoru. ptc 80-ile120 derecelikmiş.ayarı nasıl olacak vs. tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını rica ederim .saygılarımla.

arkadaşım ptc takmak için maalesef motorun tekrar yanmasını beklemen gerekiyor.çünki motor bobinajı sarılırken ptc lerin sarım içerisine
konulması gerekiyor.ptc elemanı türkçesi "sıcaklıkla direnci değişen" eleman dır.
senin ayar yapmanı gerektirecek birşey yok.termistör rölen 80 derecede uyarı verip 120 derecede kontaktörünü devre dışı bırakacaktır.
fakat kompresörün çalışması normalmidir.bunuda incelemen lazım.
*motor etiket akımının , ölçtüğün akımdan daha yüksek olması lazım.motor termik ve tmş ayarlarının , motor akım etiket değerlerinin altında olmalı.
**emiş filtreleri temiz olmalı olmadı emin olmak için yenile yada kuru hava ile temizle
***motor sarıma gittiğinde mutlaka rulmanlarınıda yenilet
****motor-kompresör kaplinlerini ve eksen sentil ayarlarını kontrolet
*****hava hattı kaçakları varsa önle.
******kompresör hiç dinlenmeye geçebiliyormu(soğutma zamanı varmı)yoksa sürekli yüktemi.yeni ilave hava tüketicileri sisteme eklendiyse hava hattına ilave kompresör eklenmesi lazım olabilir.
********bu başlıkların tümünden eminsen soğutma fanı ters bağlı olabilir atlas copco da başıma gelmişti.birde piston yatakları yağlalarını kontrol etmelisin.
ilave bilgi istersen mesaj gönderebilirsin.
 
Son düzenleme:
değerli ustalar bilgileriniz için teşekkür ediyorum. bu ptc tek bir adet olsa koruma sağlamazmı. sipariş verdik ama nasıl bir şey gelecek bende bilmiyorum.saygılarımla.
 
ptc mercimek kadar birşey üc faz bobinarasına birertane konur üc adet bir birine seribağlanır kılemese iki ucu cıkar motor sarımyapılrken konur sarımı bitmiş motora bağlamak icin bandaşların acılp tekrar bandajlanıp vernik ..vesarye olması lazım .
 
değerli ustalar aldığımız ptc rölesi siemens3rn1010 aldığımız ptc 3 adet birbirine seri bağlı.oda sıcaklığında 215 ohm gösteriyor.ısıtınca omaj düşüyor.bir türlü çalıştıramadık. araştırdığım kadarıyla ntc ye benziyor.bizmi hata yapıyoruz yoksa ürünlerdemi hata var. bu konuda bilgisi olan arkadaşlara önemle duyurulur. saygılarımla.
 
değerli sürek avcısı, öncelikle selamlar.PTC motor sarıldığı zaman motorda her faza ayrılan (RST) bobinlerin içine montajlanır ve motorun bandajı yapılır. ptc takınca motorunuzun yanmayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunz diyebilirim PTC ler düşündüğünüz kadar bir koruma sağlamaz yani motor yanacaksa ki 3 defa yandıysa 4.ye yanmasını en fazla 1 ay erteler bunun sebeplerini bulmanız ilk yapmanız gerekenlerdendir mesela motor
1 aşırı akım mı çekiyor
2 voltajlarınızda bir sorun mu var neden 3 defa yandı?
3 yaptığı işe küçük mü geliyor 3 defa sarım parası daha vermeyin bir büyüğünü alın......
4 çok sıcak bir ortamda ise takviye soğutma ekipmanı alın (Fan motoru)
5 motorda değilde karşı tarafta ne iş yapıyrsa erhangi bir aşınma rulman ağrızası olablir....
bunlar başlıca örnekler ....PTC yanacak olan motorun ömrünü en fazla 1 ay uzatır ve yine yanar,,,,ilk önce arızayı bulun... inş size faydam olmuştur,,,AYRICA
bende size bir soru sorayım iyi domuz köpeği varmı sizde yada çevrede.....İLKERBOBİNAJ -GÖNEN/BLK.
 
12-24 volt 150 watt bir DC motor a nasıl bir ptc direnç baglamaliyiz . kalkışta aşırı akım çekiyor güç kaynağı kitleniyor . Birde motora nasıl bağlanır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst