Pt100 çevirici Hakkında.

Katılım
11 Mar 2017
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
36
Selamünaleyküm arkadaşlar aklıma takılan bi soru nedeniyle sizin bilginize ihtiyacım var.
1) Kendinden çeviricili pt100 ateşte ısıttığımızda bize kendinden çeviricili olduğundan mA çıkışı verecektir. Peki efendim bunu bi alıcıya bağlamadan uclari boşken pt100 ü müzü ısıttık çıkışında bi voltaj okurmuyuz. Birde alıcı bağlı olmadığından ölçü aletini çıkardığımız 2 ucun birine pens amper metre gibi ölçüm yaptığımızda değer alabilirmiyiz.
2) Pt100 ümüzü kablosunu çeviriciye getirdik bağladık. ( kendinden çeviricili olmayan) çevirici çıkışı uzak mesafedeki modüle götürdük bağladık ben modülde mA görüyorum peki voltaj da görebilir miyim. Şimdi den teşekkür ederim.
 
Pt100 de voltaj göremezsiniz.Nicr (nikenkrom)ısı ölçerlerde kendi uçlarından sıcaklığa göre değişken mv değeri görebilirsiniz
 
Aleyküm Selam;

1- PT100 Platin100 anlamında olup 20 santigrat derecede 100 Ohm değeri olan ve ısı ile bu değeri değişen sıcaklık ölçme elemanıdır. Dayısı ile PT100 de sıcaklık ile direnç değişimi okunabilir PT100 ölçme cihazları da bu şekilde kalibre edilmiştir.

İki farklı metalin birleşiminden oluşan (Fe-Cons, Cr-Ni, Pt-Rdh.. gibi) cihazlarda ise ısı ile elektron transferi olduğu için bir metal + diğer metal - kutup oluşturur ve bu cihazlardan voltaj ölçebilirsiniz.

Her iki çeşit cihaz için kendine has sıcaklık - direnç yada voltaj eğrileri vardır lineer değişimler pek beklemeyin. PT... daha hassas daha hızlı değişim yapan sistemlerde tercih edilir. Kablo direnci ölçümü çok etkileyeceği için kısa mesafelerde kullanılır. Uzun mesafelerde bir çevirici ile kullanmak gerekir. (3 uçlu bağlantı mesafeyi bira uzatır....)

2- Modülde voltaj görebilmeniz için kablo uçlarına direnç bağlamanız yeterlidir. Modülünüz voltaj ölçümüne uygun ise mA uçlarına direnç bağlayıp direnç uçlarını cihaza girmelisiniz.

Standart ölçme cihazları için 500 ohm luk bir direnç iş görür (20 mA x 500 Ohm = 10 Volt eder.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,271
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst