pt 100'mü termokupl'mu ?

Pt 100 kullanmanı tavsiye ederim ama pt100 marka ve modelinde önemli negele kullanırsan etc 442 de degerlerde sapma görürsün ama elimko pt 100 kullanırsan daha verimli olur etc 442 yerine elimko ısı kontrol cihazı kullanırsan daha hassas bir kontrol yaparsın
 
bende size pt100 sıcaklık omaj tablosunu vereyim belki ihtiyacı olan arkadaş olur...ayrıca o iş için emko+pt 100 ıdeal olur...scan etmiştim kitap biraz hurdaydı idare edin benim çok işime yarıyordu pt 100 lerın kontrolünde belki sizinde işinize yarar..


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Düşük sıcaklıklarda herzaman PT serisi sensörler kullanmanız tavsiye edilir.Termokupl yüksek sıcaklıklarda daha çok tercih edilir.Pt100 ün kablo cinside önemli.Silikon kablolu ve teflon kablolu olanlar var.Silikon kablolar 250 dereceye kadar etkilenmiyor.3 kablolu olanları kulanırsan kablo direnci birazdaha düşer ve daha iyi bir ölçüm yapmanı sağlar.
Termokupl kullanacaksan bile kablosunun tek parça olsun.Ek olmasın çünkü ek noktasında soğuk jonksiyon oluşturur ve sıcaklık arttıkca soğuk jonksiyonda değişeceğinden hatalı ölçüm yapmış olacaksındır.
 
arkadaşların dediği gibi pt100 en verimlisidir, ben çimento fabrikasında çalışıyorum, termokupulda pt100 de kullanıyoruz, burada senin ihtiyacin pt100 Elimko marka tavsiye ederim
 
elinizdeki cihazin özelliklerine göre pt100 veya termokopulda kullanabilirsiniz.bunların ikiside bütün ısı sistemlerinde kullanılıyor.ikiside oldukca hassas oluyor ama genelde hamur pişirme gibi hassas ısılarda bıle pt100 kullanılıyor.sizinde pt100 kullanmanizi tercih ederim
 
PT100 düşük ısılarda daha doğru sonuç verir. Malzeme yanıcı ise exproof olmalı. tankın yarı çapına yakın bir daldırma boyu olmalı. Isı değişimini hızlı algılamak istiyorsanız dış kılıfı çok kalın olmamalı.
 
Termocouple bile kullansanız. yine PT100 de kullanmak zorundasınız. Çünkü termocouple için referans sıcaklığın eklenmesi ve düşük sıcaklıklardaki hatanın kompanze edilmesi gerekir.

Termocouple kablosunun arkadaşın dediği gibi ek yapılmamış ve özel kompanze kablo olması gerekir. Ek yapılması istenirse özel kompanze soketler piyasada bulunmaktadır.
 
bana göre pt-100 tercih etmelisiniz çünkü fazla bir sıcaklık aralığında ölçüm yapmayacaksınız.Eğer ölçüm yapacağınız sıcaklık aralığı fazla olsaydı termokupl derdim ama sizin proses şartlarınız için pt-100 işinizi görecektir...
Saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,575
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst