proximity mi mifare mi?

selloman

Üye
Arkadaşlar ben konuya yabancıyım daha yeni araştırdım biraz fakat bu iki kart arasındaki fark net olarak nedir bilen varmı??

Merhaba..;

Proximity kartlar genelde access kontrol sistemlerinde kullanılır kart içindeki bazı özel bilgiler değiştirilemez...
Mifare kartlar ise en basit anlatımı ile..En gelişmiş olan kartlardır..İçerisindeki bilgiler değiştirilebilir...Yani kredi yüklenip istenildiği an teker teker geçiş alanlarında bu krediler kart üzerinden düşürülebilir..Cipli ve proximity kartların tüm özelliklerini içerisinde taşır..Hem temassız olması hem de şifreli güvenliğe sahip olması önemli bir güvenlik açığını da kapatmıştır.

MAIN_LOOP

Onursal Üye
Onursal Üye
Arkadaşlar ben konuya yabancıyım daha yeni araştırdım biraz fakat bu iki kart arasındaki fark net olarak nedir bilen varmı??

hocam proximity zaten yaklaşma ile algılanan rfid kart okuma sisteminin genel adı. yani mi-fare yada 125khz standartının ikiside proximity.

mifare lar 13.56mhz ile transfer yapar. standart kartlar 125khz ile yapar. ikiininde hem yazılabalir hemde okunabilir versiyonları vardır. mi-fare kartların,standart kartlara üstünlüğü daha yüksek data transfer hızı olması ve dolayısı ile daha uzun bir ID numarasını daha hızlı transfer etmesi. böylelikle güvenlik seviyesi daha yüksek olması sağlanmakta.
piyasada hazır bulunan mifare okuyucuların algıama mesafesi 5cm civarı,125 khz lerin ise 10cm civarıdır.
bu yaklaşmalı kartlı rfid siteminin genel adı proximity dir.(pasif rfid). kartların adınada pasif etiket (pssive tag) denir.

alarmko

Paylaşımcı üye
benim bildigim mifare tekrar yazılıp okunabilen kart.digeri ise sabit id li kart.yani mifare ye yeni data yüklenebiliyor.

tyildizak

Paylaşımcı üye
benim bildigim mifare tekrar yazılıp okunabilen kart.digeri ise sabit id li kart.yani mifare ye yeni data yüklenebiliyor.

Mifare ise aslında NXP'nin rfid ile ilgili entegrelerine verdiği ticari bir isim (ISO/IEC 14443 Type A)

125 Khz veri yazılabilir kartlar mevcut olduğu gibi, 13.56 Mhz sadece okunabilir kartlar da var.

Ek olarak rfid ve smart kartlarda 125 Khz, 13.56 Mhz dışında 860-960 Mhz ve 2.45 GHz de kullanılıyor.

corukay

Üye
selloman arkadaş konu acmış , gerekli cevapları almış sanırım ama bende bir kaç soru sormak istiyorum acemi elektronikci ve kontrolkalemci olarak,
soru; şuan aktif olarak jetonla çalışan makinelere yerleştirilen sistemle içerisine önceden yüklenmiş kredi bilgisiyle temassız kartla tetikleyecek ve çalıştıracak,kredi düşecek bir sistem kurabilecek , yada bilgisini verebilecek profesyonel elektronikçileriyle ulaşmak , iletişime geçmek istiyorum....
ilk etapda 30 adet makine için temassız kart okuyucu terminal , kredi yükleyici server ana makine tabiki sistemi aksatmayacak uygun tip 1000 adet kart vs... ekipmanlar için sistem kurabilecek , yada bilgisini verebilecek profesyonel elektronikçileriyle ulaşmak , iletişime geçmek istiyorum....0543 4886513-aydın bey

By-CoD3rS

Üye
selloman arkadaş konu acmış , gerekli cevapları almış sanırım ama bende bir kaç soru sormak istiyorum acemi elektronikci ve kontrolkalemci olarak,
soru; şuan aktif olarak jetonla çalışan makinelere yerleştirilen sistemle içerisine önceden yüklenmiş kredi bilgisiyle temassız kartla tetikleyecek ve çalıştıracak,kredi düşecek bir sistem kurabilecek , yada bilgisini verebilecek profesyonel elektronikçileriyle ulaşmak , iletişime geçmek istiyorum....
ilk etapda 30 adet makine için temassız kart okuyucu terminal , kredi yükleyici server ana makine tabiki sistemi aksatmayacak uygun tip 1000 adet kart vs... ekipmanlar için sistem kurabilecek , yada bilgisini verebilecek profesyonel elektronikçileriyle ulaşmak , iletişime geçmek istiyorum....0543 4886513-aydın bey

Konuyla İlgili Yarın sizinle temasa Geçilecekdir kolay gelsin

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
124,861
Kullanıcılar
444,209
Son üye
Osman-

Yeni konular