Proteus'ta Smd Desteği Varmı?

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,067
Puanları
156
Yaş
39
Arkadaşlar ben yaklaşık 4-5 yıldır similasyon ve baskı devre çizimlerimde proteus kullanıyorum şimdiye kadar bütün işlerimi gördü saolsun :D ama şimdiden sonra birazcık smd malzemelerle tasaımlar yapmaya çalışmak istememle proteusla aramız açıldı gibi ama ben yıllardır kullandığım ve en azından işlerimi görecek kadar iyi bildiğimi varsayarak proteustan vaz geçmek istemiyorum...

İşte bu yüzden bayağı zamandır merak ettiğim bir konuyu siz değerli arkadaşlarıma sormak istedim

PROTEUS ta SMD malzeme kütüphanesi varmı bilhassa ARES için ben pek autoruter özelliğini kullanmadığım için direk baskıdevre çizmek daha uygunlu geliyor o yüzden ares i öncelikli arıyorum similasyona da pek fazla güvenenlerden değilim

Eğer bu programda smd desteği varsa kütüphanelerini nerden bulabilirim ama yoksa halimiz duman işin yoksa otur yeni programlar ı çözmeye çalış dünya zaman harca......

Yeni programları çözmeye çalışacak duruma düştüğümü farz edersek sizler bana SMD malzemeler ile baskı devre çiziminde hangi programları önerirsiniz ?

Arkadaşlar ilgilerinizden dolayı şimdiden çok teşekkür ederim
 
Simulasyonda özellikle en çok gereken ve kullandığımız pic ler için , rakibi bile yok.NI (eski multisim) sadece 2 pic ...
Böyle bir programı yapanlar smd tanımıyor olamaz değilmi ?
Parça seçimi yaptımız sayfada : Sağ alt köşede : PCB preview altındaki satırı context yaparsan çeşitleri görebilirsin ve seçebilirsin.
Aradığın gibi bulamazsan veya elindeki parçaya uymuyorsa paketi kendin oluştur gayet kolaydır.Uzun zamandır kulllanan biri olduğun için tarife gerek görmedim.
Parçaları arese aktardıktan sonra sayfaya kendiniz yerleştirin.Sonra autorouteri kulllanarak(electra da olabilir) yolları çizdirin sonrada editleyin.Bu en kestirme yoldur.
Dünya standartlarında bir program derseniz orcad .
Usta işi derseniz PADS(mentor graphic).
Bunlar kolay programlar değil . Uzun zaman uğraşmış olmalısınız.4-6 katlı çizimlerde illa onlar kulllanılır.Pek çok şartı tanımlarsınız.Yani öylesine , çiz de bakalım demekle olmuyor.
Bizim gibi olanlar proteus (sim için),altium(eski protel-fpga kütüphaneleri için),orcad(sim için),NI(national instrument-multisim)lab aletleriyle etkileşim ...için kullanıyor.
Bu arada hala EasyPC kullananlarda var. ;D(işini görüyorsa neden olmasın)
 
protel 5 yıldır kullanıyorum

kendi library olusturdugun gibi içerisinde binlerce library var
herşeyi çizebilirisin
 
Merhaba Proteusta jumper otomatik yapılabiliyor mu? Ben bulamadım bu yüzden orcad a başlamayı düşünüyorum. Lütfen yardım....
 
bi kaç senedir kullanmıyorum proteus ama hatırladığım kadarı ile öyle bi özelliği yok. ne tür çizimler yapıyosun bilmiyorum ama orcad tavsiye etmiyorum özellikle pcb bölümü için. tam teşkilatlı profesyonel bi program istiyorsan ya altium-ya pads yada cadstar kullanmaya başlasan daha iyi. ama içlerinde hangisi daha iyi dersen CADSTAR ı tavsiye ederim pratik kolay ve gerekecek hemen hemen tüm özellikleri içinde barındırıyor.
 
Arkadaşlar benimde bir sorum olcaktı. İsiste çizmiş olduğumuz devrede kullanılan aynı tür malzemelerin kılıflarını farklı seçebiliyormuyuz.

Örneğin R1 direncini RES40, R2 direncini 1206 kılıfında seçmek istiyorum. Bu mümkün mü?
 
Arkadaşlar benimde bir sorum olcaktı. İsiste çizmiş olduğumuz devrede kullanılan aynı tür malzemelerin kılıflarını farklı seçebiliyormuyuz.

Örneğin R1 direncini RES40, R2 direncini 1206 kılıfında seçmek istiyorum. Bu mümkün mü?


mümkün.......
 
İstediğiniz elemanı istediğiniz kılıfta kullanacak şekilde ayarlayabilirsiniz, yeter ki pin sayıları birbirini tutsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,099
Mesajlar
914,961
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst