Promosyon parasini nereye gömmeli ?

Hangi elektronik tamir malzemesi ?

  • Osiloskop

    Oy: 7 41.2%
  • Elektronik Mikroskop

    Oy: 2 11.8%
  • Termal Kamera

    Oy: 5 29.4%
  • Kararsız

    Oy: 3 17.6%

  • Kullanılan toplam oy
    17
senin tasarrufun, ben sadece seçenekleri sundum. düşüncen güzel de; kim? hangi müdür? hangi yetkili? "aferin" diyecek?
Kimseden aferin almak gibi beklentim yok . Tamamen kendime yatırım. Kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışıyorum. Eğer içime sinerek kullanabileceğim bir para olsa alacağım cihazın civatasini bile işyerine hibe etmez , kendi şahsi ekipmanıma dahil ederdim . Kamu kurumlarında böyle personelin şahsi gelişimine yönelik ekipman almayı bırakın zorunlu ihtiyaç malzemeleri bile aldırmak deveye hendek atlatmaya benziyor.
 
Ek olarak söylemek isterim ki yanlış bilmiyorsam Devlete bir şey bağışlanacaksa eğer usülune uygun bir şekilde (Hibe) yapılırsa o bağış demirbaşa girer. Demirbaş bir aleti yada eşyayı öyle kolay kolay kimse alıp götüremez.
 
Ben oyumu termal kameradan yana kullandım. Gördüğüm devlet iş yerlerinde ; liyakat yoktu. Su testisini taşıyanda, kıranda aynı kefedeydi, disiplinde yoktu, sendikanın adamı, partinin adamı, yalama yalaka vs. vardı. Devlet malını bile hor ve bilinçsiz kullananlar vardı. Nice pahalı megeri, osiloskobu, alet ve edavatı hadım edenler gördüm. İş yerinde kullanacakmışsın kullan. Kontrollü bir şekilde yetenekli insanlarında kullanmasına izin verecekmişsin ver. Ayrıldığında ancak senin yerine mala sahip çıkacak bir kişiye miras bırakmalısın. Yoksa ortalık malı olur. sonu iyi olmaz. Hatta yakında malum firmalardan biri zaten orayı alacak. Hiç gerek yok. Promasyon parasına gelince , benim fikrim gönül hoşnutluğu ile harcayabilirsin. Geleneksel fetvacıların haricinde çağdaş islamcılarında konu ile ilgili videolarını bir izlemeni tavsiye ederim.
İhsan Eliaçık, Mustafa Öztürk, Mustafa İslamoğlu, İsrafil Balcı, Gürkan Engin, Edip Yüksel vb. Şaşırır kalırsın.
 
Eğer içime sinerek kullanabileceğim bir para olsa alacağım cihazın civatasini bile işyerine hibe etmez , kendi şahsi ekipmanıma dahil ederdim .
O zaman en doğrusu bu parayı hiç almamak olur.
 
Bizim ülkemizde garip gureba kalmadı ! Siz,en iyisi,Afrika ülkelerine kurban parası toplayan hayırsever kurumlara ! bağışla -
yın. ;)
 
Cuma günü bozulan bir kondens tahliye cihazı. Elektronik kartına su sızmış. İnsan doğru dürüst göremediği cihazı ne ölçebiliyor. Ne kontrol edebiliyor . Benim önceki fikrim osiloskoptu . Şimdi elektronik buyutecte karar kıldım.
16696195964567564991529900533742.jpg
16696196395896660456246731584737.jpg
 
Osiloskop mucize bir cihaz değil. Osiloskop ile çalışmasını bilmek gerekir. Mesela bu kartta sinyal işleme var ise hangi entegreye sinyal ne şekilde giriyor ne şekilde cikiyor bunu biliyor olmak ve osiloskopla bunu takip edebiliyor olmak gerekli.

Yoksa osiloskop var yok çok bir değişiklik olmuyor.

Bence öncelik bakimi yapilan kartlarin ihtiyacina gore termal kamera ve sonrası osiloskop olabilir.

Yaptığınız kart tamirlerinde kart yapısı sinyal izleme şeklinde ise osiloskop mantikli. Genel itibari ile voltaj takibi yeterli ise multimetre mantıklı. Ama atolyenizde yeterli multimetre olcum ekipmanı havya sıcak hava lehim emme v.s. var ise bir osiloskop yada termal kamera iyi olur.
 
Eger, illa gömeceksen, yaslılara yardım hayır yap, paskomya, Sami İnci , bren gibi yaslı ıhtıyarlar varken, nıye baska düşüncelere dalarsınki..( O promosyon parasının helal olmıyacxagını düşünüyor gibisin, böylece aklamış olursun.)
 
Eger, illa gömeceksen, yaslılara yardım hayır yap, paskomya, Sami İnci , bren gibi yaslı ıhtıyarlar varken, nıye baska düşüncelere dalarsınki..( O promosyon parasının helal olmıyacxagını düşünüyor gibisin, böylece aklamış olursun.)

Helal kısmına girersek .
Bu konularda yazı yazmak istemiyorum .
( Fetva gibi düşülmesin . )
Fotoda ( 4. konu yazısı ) verdiğim örnekte doğru değil . ( susmak )

Banka parası avantası ( hiç emek ya da karşılık vermeksizin elde edilen kazanç gibi ? )
Bankanın ayakta kalması sağlamak . ( sistem bozulmuş faiz )
Bir bakıma faizli sistemin ayakta kalmasının avantası ile Yardım

En iyisi promosyon almamak . ( Malın mı var derdin var hesabı ) ?
 
Eger, illa gömeceksen, yaslılara yardım hayır yap, paskomya, Sami İnci , bren gibi yaslı ıhtıyarlar varken, nıye baska düşüncelere dalarsınki..( O promosyon parasının helal olmıyacxagını düşünüyor gibisin, böylece aklamış olursun.)
Ben ekipman konusunda görüş isterken mevzu her nasılsa promosyon caiz mi ye evrildi . Benim kafama göre de pek temiz bir para olmadığı aşikar . Derdim en azından kamuya kendimin de istifade edebileceği bir cihaz kazandırmak . Ha böyle aklanır mı derseniz bence gayette güzel aklanacağını düşünüyorum . Ha şeytana uyup daha sonra ben bu cihazı eve götürüp kendi ekipmanıma dahil edermiyim . Sanmıyorum .
İhtiyarlara yardım yapmak konusunda ise hepinizi çok seviyorum . Dünya malında gözünüzün olmayacağını bildiğim için daha hayırlı işlerde kullanmayı düşünüyorum bu parayı :)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,589
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst