Projem için güneş paneli seçimi

devrimsel

Üye
Katılım
15 Mar 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
24
Arkadaşlar öncelikle merhaba foruma yeni kayıt oldum umarım başlığı yanlış yere açmamışımdır. Fizik dersinden proje aldım ve elimde 3 adet resimdeki gibi bir pille çalışan uzaktan kumandalı araba var. Ben bu uzaktan kumandalı arabayı güneş paneli ile çalıştırmak istiyorum fakat nasıl bir güneş paneli ve gunes panelinden başka nelere ihtiyacım olduğunu bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
IMG_20160315_002940.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
güneş paneliyle pillerimi şarj edecen yoksa direk mi çalıştıracan
 
Merhaba.Bu bir araştırma ödevidir,tüm malzemeleri size biz seçerek söylersek ödevin bir anlamı kalmaz,sadece bir yolu,genel olarak bu sistemin çalışma prensibini belirtebiliriz.

Gece güneş ışığı hiç olmadığına göre gündüz güneş ışığı varken onu depolayacak şarjlı pil bataryası veya kuru bir aküyü mutlaka da kullanacaksınız,direk panelle beslemede ancak güneş varken çalışabilir,kapalı havada panel daha verimsiz olacağından motorun çekişi yavaşlayabilir.Kaç pilli şarjlı batarya veya kaç voltluk/amperlik kapasitedeki bir aküyü seçerseniz seçin,güneş panelinin çıkış voltajı/amperi (yani toplam şarj gücü) bu bataryaya bir zarar veremeden veya amperi/voltu yetersiz kalamadan yapılabilen sağlıklı bir şarja çok uygun olabilmelidir.

Mesela arabanın fiziki taşıma gücü (Motorların bu arabayı tam çekme gücü),pille/kuru aküyle çalışır durumdayken, panel ve şarjlı akü/pil takviyesi ile bu ağırlığın konmasına çok da uygun mudur? Bunu çekilen bir resimle (Bu bir pil resminden çok daha önemliydi bizler için) paylaşırsanız çok daha iyi olur.Uygun büyüklükte seçilen tek bir panel,schottky diyot (panel-regülatör arası),şarjlı bir batarya ve bir şarj kontrol ünitesiyle (Profesyonel sistemlerdeki gibi olmasına da gerek yoktur,çok daha basit yapıda yapılmış şarj kontrol ünitesi devreleri de bu işinizi görebilir) bu tadilat olabilir.Kolay gelsin.Başarılar.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst