Projem için Ücreti Karşılığında Özel Devre yaptırmak istiyorum

Malesef son durum iyi değil.Bugün arkadaşım karaköy de istediğim 2gt kayış almaya gitti ama bu kayıştan orada bulamadı.Dişlileri değiştirmem gerekecek ve tabi düzeneği de :(
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhabalar;

Mekanik için uzun araştırma yaptım ve vardığım sonuç aşağı yukarı hareket edecek kısmı ben kendim yapmayacağım.Yapmak için birçok malzeme aldım.Ancak daha profosyonel bir çözüm buldum.Bazı otomasyon ve kalıp firmalarının bu düzeneği farklı talepler için üretiğini buldum.Benim ölçülerime çok yakın değerler.Onlardan temin edeceğim.Videosunu buraya ekleyeceğim.

Saygılarımla
 
bogula bogula kayıstamı boguldun.
imalat yapacaksan numuneyi dısardan alabilirsin ancak uzun vadede kendin yapman gerek.
 
modül için bir fiyat aldım 1.600+kdv fiyat geldi.Vidalı mil üzerine özel somun ve sanallı sigma profille kesinlikle kendim yapıyorum.
 
sayın aytserko :)hatırlarsan sakın bırakma demıştım en zevklı butun yorgunluğuna değecek zevkten kendını mahrum bırakırsın pes edersen demıştım biz elektronikçiler için en buyuk baş belası mekanik bunuda piyasada aç kurtlar var değerlendırmek için can atıyorlar olmadık çozumler sunuyorlar mekanık konusunda açıkçası adama sağ kulağini sol elle kaşittırıyorlar bende geçtım bu dereden ordan bılıyorum:) fuzulu masrafım oldu pişmanmısın sorsalar hayır aç kurtların arasında olunca ıster ıstemez bişeyler oğrenıyor enazından kendı işimi yapacak kadar bişey sorcam yukarda modul için 1.600+kdv demışsın bu modul nedir sadece merak ettığım için yoksa bizde bir söz var gerçi anadoluda her yerde soylenır her yiğidin soğan doğrayışı farklıdır:)kolay gelsin
 
Maliyet böyle böyle artıyor işte hocam :) Daha dur işin elektronik kısmına girmedin bile.
Elektroniğini gömülü tasarlayım, mekaniğini kendim yapıyım falan diyosan sağlam teşkilat/teknik altyapı lazım. Hazır çözümlere yönelince maliyet artar ama baş ağrın azalır.

Bence sen bu malı kaça satabileceğinin güzel bi analizini yap, parçaları ona göre belirle derim. Markalıların fiyatının üçte birine falan eli yüzü düzgün bişey çıkarabilirsen eh, deneyebilirler. Ama her halükarda sen bu işi bitir, satamasan bile sana çok güzel deneyim artısı olur.
 
Merhaba
Bu proje bana oldukça hoş vakit geçiriyor.(emekli olduğum ve de vakit bulduğum için)
Öğrenmek istediğim bir şey var.Kontrol PC'den mi olacak?(uzak masa üstü manuel olarak kumanda göndererek )yoksa sistem çalışmaya başladıktan sonra her safhasını kendi mi denetleyip işleme devam edecek?İkinci şıkta sensör adedi biraz artıyor 8-10 arası cny70 kullanmak gerekecek tabii bunlar için de ayrıca çalışma devreleri,besleme filan oldukça kapsamlı olmaya başladı.Ben birkaç ufak çalışma yaptım ama yukarıdaki sorular nedeni ile takıldım kaldım.Teşekürler.
 
Dün Kahramanmaraşa gittim.Orada Doğrusal hareket sistemleri için parça satan bir bölge bayi var ve yerinde malzemeleri inceleme imkanım oldu.Sağolsunlar mühendis arkadaşlar da konuyla ilgilendi.Daha önce çıkan maliyetle ilgili de görüştüğümde yanlış yönlendirme olduğunu kabul ettiler.Daha ekonomik ve uygun doğrusal hareket parçaları sağlayacaklar.Bu noktada hareketli aksamı hallettiğimi düşünüyorum ancak sorun torku vermekte.Kayış mı mil mi daha uygun ona karar veremedik.Kablumbağadan daha ağır gidiyor ama 2012 nin sonuna kadar zamanım var.

Kudret bey sorunuza gelince Mekanik kısmın kontrolü Pc den olmayacak.PC sadece WRiter ve Printerı kontrol edecek.

Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst