PROJELENDİRME'den ENERJİLENDİRME'ye tüm aşamalar (A'dan Z'ye)

Akbulut00

Üye
Katılım
28 Kas 2014
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar merhaba,
Piyasada ve meslekte yeni bir arkadaşınızım. Öncelikle bu meslekte icra ettiğimiz işin ayrıntısından kabasına kadar her alanında bilgi sahibi olmak, yorumlayabilmek ve problemlere çözüm odaklı yaklaşabilmek gerekir. Bu amaçla alanında uzman arkadaşlardan bir ricam olacak.
ENH ve EDŞ (AG-OG-Aydınlatma) konusunda işin projelendirilmesinden direk tiplerine, kazılardan iletken çeşitlerine, eklerden izolatörlere, pabucundan klemensine, trafosundan başlık tiplerine kadar kullanılacak malzemeleri ve zamanı yettiğince bunlarla ilgili ufak bilgileri bizlerle paylaşabilir ise çok büyük sevap işlemiş olur.
Belki çok kapsamlı, sayfalar alacak bir konu ancak, sadece başlıkları bile yol gösterme ve araştırma tabanı oluşturmak için yeterli olacaktır.
*İşin pratiği elbette çok çok büyük önem taşımakta ancak teorik olarak yapılan işe hakim olmak ilk önce gelir bence. Zaten Pratik kısmı yıllar bize sunacak.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Konuyu çok geniş tutmuşsunuz.Daha dar kapsamlı sorabilirsiniz.
 
@ademcelik bey bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
En yakın zamanda kitabı temin edeceğim.
 
Bende fark ettim bu dediğinizi ancak belirttiğiniz gibi faydası olur elbette.
Aslında bahsettiğim konu hakkında bir çok kaynakta geniş ölçüde mevcut ancak ben daha bir özet olarak bulabilmek adına konuyu burada açtım.
@YaşlıUzman Yine de ilginize teşekkür ederim.
 
Ben meslektaşlarımın böyle genel kapsamlı sorular sormasına kızıyorum. Bu kadar geniş çapta konuların özeti olmaz, özet diye birşey hazırlanıp konulsa seni kandırmış olurlar. Memleketimin teknik elemanı bu tarzda soru sormamalı !
Soru örneğin şöyle gelmeli: O.G. kablo başlıklarıyla ilgili araştırma yaptım, yapısı hakkında bilgi de edindim ama çeşitleri harici ve dahili tip olmak üzere sadece iki çeşit mi başka çeşitleri de var mı?

Yani siz önünüze 1000 parça puzzle almışsınız bunu nasıl yaparım diyorsunuz! hele biryerden başlayın renk uyumlarına göre alternatif parçalara bakın yani biraz adım atın...
 
Tepkinizde çok haklısınız,
Aslında istediğimi tam olarak ifade edemedim ancak, tepkinizi içeren kısmı da var ifademde, doğrudur.
İşin daha çok başında olduğum için neresinden başlayacağımı da bilemedim açıkçası.Ancak en yakın zamanda olması gerektiği tarzda yaklaşımlarda bulunurum. Şüpheniz olmasın.
İlginize Teşekkür ederim.
Edit: Puzzle örneğini vermişken bende buradan ifade edeyim kendimi. Ben sadece puzzle' a başlamadan önce bütünü görmek istedim, nasıl bir yol izleyeceğimi planlamakla beraber, nelerle karşılaşacağımı görmek amacıyla.
 
Bu iş 1000 parça puzzle gibidir resim parçalarını yerleştirdikçe kafanızda şekillenir. Parçaları yerine koyabilmek içinde bol bol kaynak kitap okumanız gerekir. Kısa zamanda olacak işler değil.
Sizden öyle güzel sorular bekliyorum ki bizim 1000 parça puzzel'daki eksiklerimizi ortaya çıkarsın.
 
O zaman daha çok rahatsız edeceğim sizleri benzer konularla :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst