projektördemi nötr hattındamı ?

pnoya 10 m cıvarı uzaklık ayrıca 4 undde aynı problem var 10 a sıgorta projektor ampullerının ustunde yazan değerde 500w.valla bende cozemedım.yarın dırek ampullerı cıkarıp 220 verıp bıde öle denıycem ondan sonra daha sağlıklı bı yorum yaparız galıba.

Armatürleri seri falan bağlamadın herhalde hoş seri bağlasan 55'er volt düşer lamba başına :) birde kablo kesitini öğrenebilirmiyim.
4x500w =2000w /220V = 9A oda teoride.Sigortandan ses gelmiyor mu?
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Faz yada nötr kopuklarında ölçü aleti kontrol kalemi vs kullanılmaz. En sağlıklı test yolu alıcı bağlayıp voltajları öyle ölçmektir. Unutmayınki en kötü voltmetrenin direnci 10k dır(öyle hatırlıyorum). Voltmetrenin gerçek değeri göstermesi için bir güce ihtiyaç duyar. Bu bazen nem, yanık, indüksiyon vs. sebeplerinden dolayı voltmetreye gerçek değeri göstermesine sebep olabilir. Aydınlatma konusuna gelince imkan doğrultusunda 3 faz yapılmalıdır ve faz başına düşen yük miktarı mümkün olduğu kadar eşit olmalıdır. Aksi takdirde nötr hattı kullanılan noktalarda voltaj çöküşü oluşabilir(toprak hattının nötr den daha yüksek değer göstermesi durumu).
 
Sn.yankesk,kabloda nötr damarında kopukluk var.Ampuller takılı değilken 190-200 V ölçüyorsun ya bu da kopuk yerinin her iki parçasının kablo damarı içinde birbirlerine çok yakın durduğunu ve indüksiyon nedeni ile boşta gerilim okuyabildiğini gösteriyor.Denemesi bedava,eğer arada herhangi bir özel trafo olmaksızın (izolasyon vs.)şebekeye bağlı normal bir yer ise bir ara kablo ile 190 v ölçtüğünüz yere nötr verin lambaların yandığını göreceksiniz.Uzun kablo gerektiren bir sıkıntı oluyorsa 190 V ölçtüğünüz yerde nötr ucuna bir kablo bağlayıp ,bu kablonun diğer ucunu metal donatıya duvara veya suya bir yerlere değirin.
 
evet arkadaşlar nötr hattıının kopuk olduğu tespit edlildi.beni düşündğren ölçü aletıyle voltaj okummamdı.burada sn tknsyn in açıkladığı durum sözkonusu galıba ama bugun tekrar tekrar konrtrol ettiğimde nötr ün gelmediğini gördüm.cevaplar için herkese tşkr.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,016
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst