Projede enstitü öğrenci işleri bilgi sisteminin simülasyonunun yapılması

demilovato

Üye
Katılım
8 Ocak 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Projede enstitü öğrenci işleri bilgi sisteminin simülasyonunun yapılması istenmektedir. Buna göre;
1)course olarak adlandırılan bir yapı oluşturun. Bu yapının üyeleri, code, name, instructor, term (Spring veya Fall değerleri alabilir), year ve bir course işaretçisi olsun. Öğrencilerin aldıkları dersler bağlaçlı liste ile tutulmak istendiğinden course veri yapısı elemanları üzerinde işlem yapacak void insertCourse(CourseNodePtr* cr, CourseNodePtr* inscr, char* code), char* deleteCourse(CourseNodePtr* cr, CourseNodePtr* inscr, char* code) prototipine sahip fonksiyonları yazınız. insertCourse() fonksiyonunu yazarken aynı öğrencinin aynı dersi birden fazla kez almasını engelleyiniz.
2)student olarak adlandırılan bir yapı oluşturun. Bu yapının üyeleri, id, name, surname, department, class (B.Sc., M.Sc., Ph.D. değerlerini alabilir), faculty, gpa, year, bir course işaretçisi ve bir student işaretçisi olsun. Öğrenciler bilgi sisteminde bağlaçlı liste ile tutulmak istendiğinden student veri yapısı elemanları üzerinde işlem yapacak void insertStudent(FILE* filePtr, StudentNodePtr* cr, int id), int deleteStudent(FILE* filePtr, StudentNodePtr* cr, int id) prototipine sahip fonksiyonları yazınız. insertStudent() fonksiyonunu yazarken aynı öğrencinin sisteme birden fazla kez girilmesini engelleyiniz. Hem insertStudent() fonksiyonunda hem de deleteStudent() fonksiyonlarında bağlaçlı listedeki elemanları filePtr ile işaret edilen main() fonksiyonu içinde açtığınız dosyanın içine yazınız. Böylece bağlaçlı listenizin en son hali bir dosya içinde de olacağından programınız farklı çalıştırmalarda da en son veritabanını kullanmış olacaktır.
3) Girilen öğrenci id’sine göre sistemde arama yapan ve eğer öğrenci sistemde mevcutsa onunla ilgili bilgileri ekranda gösteren bir void displayStudent(FILE* filePtr, int id) fonksiyonu yazınız. Fonksiyonunuz öncelikle dosyadan okuma yaparak öğrencileri bir bağlaçlı liste içine yerleştirmelidir. Daha sonra bu bağlaçlı liste üzerinde id’ye göre arama yapmalıdır ve eğer öğrenci mevcutsa onunla ilgili bilgileri ekranda göstermelidir.
Örnek çıktı:
Öğrencinin id’sini giriniz?
2008199999
id Name Surname Department Class Faculty Gpa Year Recv. Courses
--------------------------------------------------------------------------
2008199999 John White ICI M.Sc. Ege 82 2009 UBI501,UBI503,UBI505
4)Her bir öğrenci class’ına ait sistemde mevcut kayıtlı kaç adet öğrencinin bulunduğunu hesaplayan ve bunu ekranda uygun şekilde gösteren bir void displayClassNumbers(FILE* filePtr, int id) fonksiyonu yazınız. Fonksiyonunuz öncelikle dosyadan okuma yaparak öğrencileri bir bağlaçlı liste içine yerleştirmelidir. Daha sonra bu bağlaçlı liste üzerinde class değerlerine göre hesaplama yapmalıdır.
Örnek çıktı:
Class Number of Students
---------------------------------
B.Sc. 120
M.Sc. 55
Ph.D. 18
5) Girilen ders code’una, term değerine ve year değerine göre o dersi istenen dönem ve yıl içinde almış olan öğrencileri sistemde bulup ekranda gösteren bir void displayRecvCourse (FILE* filePtr, char* code, char* term, int year) fonksiyonu yazınız. Fonksiyonunuz öncelikle dosyadan okuma yaparak öğrencileri bir bağlaçlı liste içine yerleştirmelidir. Daha sonra bu bağlaçlı liste üzerinde değerlere göre arama yapmalıdır ve eğer öğrenci mevcutsa onunla ilgili bilgileri ekranda göstermelidir.
Örnek çıktı:
Dersin kodunu giriniz?
UBI503
Dönemi giriniz?
Fall
Yılı giriniz?
2008
id Name Surname
--------------------------
2008199999 John White
2008299999 Jeny McCain
2008599522 Gregory Whitehead
6) a ve b şıkkında tanımlamış olduğunuz insertStudent(FILE* filePtr, StudentNodePtr* cr, int id) ve insertCourse(CourseNodePtr* cr, CourseNodePtr* inscr, char* code) fonksiyonunu kullanarak detaylı bir şekilde kullanıcıdan girdi alıp öğrenci kaydı yapan void registration(FILE* filePtr) fonksiyonu yazınız. Bu fonksiyon kullanıcıdan öğrenci ile ilgili bütün bilgileri aldıktan sonra onun kaydını gerçekleştirmelidir.
7) Bundan önceki yazdığınız bütün şıklardaki fonksiyonları kullanarak bir menu oluşturunuz. Menünüzün öğrenci kaydı girişi, öğrenci kaydı silme, arama gibi temel özellikleri içermesi gerekmektedir.

ULAŞIM: ******@*********

Konu başlığını yardım edin v.b. cümlelerle açmayınız.
Msn ve email adresi vermek yasaktır forum kurallarını okuyunuz.

Konu başlığı ve e-mail tarafımca yeniden düzenlenmiştir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
özür dilerim kuralları unutmuştum ben ödevimi daha çok c# dan veri girip .dat a kaydetme üstüne bilgi istemek amaçlı yazmıştım ? varsa bilgisi olan acele cwp verebilirmi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst