Projede aynı anda enerji kaynağı kullanma

muratcan8

Üye
Katılım
18 Şub 2021
Mesajlar
17
Puanları
1
Bir ev projesi yada herhangi bir proje yapacağız diye düşünelim bunu aynı anda pil, güneş pili ve rüzgar gücü için 12V gibi bir dinamo ile nasıl bağlarım. İçersinde oda lambaları vs olucak Teşekkür ederim şimdiden
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kombine sistemli (rüzgar türbini + solar panelli) yeni ve yenilenebilir enerjili bir projeyi çok küçük ölçekte (proje ödevi olarak mı) yapmak istiyorsunuz? Toplam kurulu gücü ne kadar olacaktır, lambaların aydınlatma gücü (watt) ne kadar olacaktır, vb. vereceğiniz sayısal donelerle bu küçük çaptaki ödev projesi için bu şartta yardım edebiliriz. Verdiğiniz bilgilerle bu mümkün değildir. Bize bunun için gereken sayısal bilgileri de vermeniz gerekli. Kolay gelsin.
 

Mustafa KABADAYI hocam evet farkettim biraz karmaşık anlatmışım afedersiniz bu konudaki karmaşıklığa şimdi iki değerli insana cevap vereceğim.​

Ödev değil üniversitemi bitireli baya oldu ama öyle düşünebiliriz kendime hobi ve kafamda birkaç takılan şey var onları çözmek için . Tam büyük sayısal değerler yok ama ben aklımdaki ürünleri sayayım öncelikle
Şimdi elimizde ahşaptan 2 katlı ev var diyelim maket bir ev oraya kartondan bir kutu ve 3V motorla çamaşır makinesi düşünüyorum sonra 12V lik 4 tane oda lambası bunlar küçültülebilir hatta led diyotta düşünebilirim tabi çalıştırmak ve kapatmak için anahtarlarda olucak şunuda yapabilirsin dediğiniz fikirlerede açığım .
Enerji kaynaklarım 1.5V AA kalem pil 2li veya 4lü - 4.5V 500mA güneş paneli - 6V 160mA güneş paneli - 12V 370motor 60mA dinamo elimde olan kaynaklar bunlar

-Mustafa hocamın kafa karışıklığını şöyle çözebilirim Hocam bu kaynakları kullanarak hibrit şekilde enerji sorununu nasıl çözebilirim?
Ürünlere tek tek bağlamak mı? Çamaşır makinesi maketine mesela direk pil ile mi yoksa tüm ürünlerin artılarını bir eksilerini bir yapıp tek artı eksi çıktısı alarak mı çözülebilir.

Teşekkür ediyorum ilginiz için Sağlıcakla kalınız.
 
Son düzenleme:
Çok güzel bir proje öncelikle çok beğendim ustam.
Rüzgar ile ilgili olarak bir fikrim olmayacak ama güneş panelleri ile piller şarj edilip paralel şekilde sisteme voltaj dahil edilebilir diye düşünüyorum.
Aydınlatma için gereken ledlere uygun voltaj direnç yardımı ile elde edilebilir.
Aydınlatma için minik on-off anahtarlar kullanılabilir.
Çamaşır makinası motoru için sistemden gelen voltaj direkt olarak fazla gelirse yine uygun direnç yada diyotlarla düşürülmek suretiyle elde edilebilir.
Rüzgar ile ilgili kısım için size gereken bilgiyi verecek çok tecrübeli ve yardımsever bir sürü üstadımız var burada.
Muhakkak size güzel öneri ve fikirler gelecektir.
Başarılar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst