Proje =)

Katılım
19 Ara 2010
Mesajlar
51
Puanları
1
SelamınAleyküm Arkadaşlar...
Bir dersimiçin bilgisayar kontrollü bir proje yapmam gerek. Örnek olarak Bilgisayarla kontrol edilen bir kapı,açıp kapamayı bilgisayar yardımıyla yapacagız veya daha başka projeler. Elinde bu tarz bir projesi olan varsa bana yardımcı olabilirmi ?
;)
[SUB]Forumda bu tür konular varmı,genelbaşlıklar altında böyle projeler diye bir başlık göremedim ama arkadaşlar ondan burdan sorumu sordum...[/SUB]
 
Merhaba
PIC programlama ve seri iletişim konusunu ne kadar biliyorsunuz?PC'den kontrol yapabilmeniz için en basitinden seri iletişim ve de PIC hakkında biraz bilgi sahibi olmanız gerekecek.
 
İşin mekanik kısmıda var.Egerki model boyutunda bir kapı kullanılacaksa model uçak servosu ile hareket verebilirsiniz,yok gercek boyutta kapı kullanacaksanız ya lineer motor lazım yada estetiğe boş verip kaba saba motorlar kollar kullanacaksınız
 
Bugun derse girdim,tekridagda okuyorum istanbulda yaşıyorum,o yüzden biraz geç cevap veriyorum arkadaşlar kusura bakmayın.
Hoca Seri iletişimi anlatıyor yardımcı olacak. Bir arkadaşımla beraber bende Telefon Üzerinden Röle kontrolü ve Bilgisayar ile takıbı diye bir proje aldık. Telefon üzerinden röle kontrolünün arkadaşta dökümanları varmış bizde buna sadece Bilgisayardan takibini eklicez,hayırlısıyla birşeyler ögrendikçe yapacagız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst