PROJE YARDIM

selimcan98

Üye
Katılım
26 Ocak 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
ARKADAŞLAR BEN BİR PROJE YAPIYORUM KAFAMA BİR SORU TAKILDI :confused: PROJEDE ZAMANLAYICI VAR YANİ TAMAMEN OTOMATİK BEN DC MOTOR KULLANIYORUM.İKİ TARAFA DÖNMESİ İÇİN + VE - UÇLARI DEĞİŞTİRMEM GEREK AMA OTOMATİK OLACAK NASIL YAPABİLİRİM?ACİLL
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
olur ama zamanlayıcının kontaklarını çizimde gösterilen ileri geri butonlarının yerine koyarsan T1 zamanında ileri T2 zamanında geri döner.

eğer bu bilgi yeterli olmadıysa sen yapacağını tam olarak anlat yardımcı olmaya çalışayım.
 
Ben tubitak'ın yarışmasına katılacağım akvaryumla ilgili bir proje yardım için saol birşey olursa ulaşırım allah razı olsun
 
projemde bir motorla bütün işleri yapmak istiorm.sistemler şöyle
1yemmler dökülecek
2yukarıdaki tel aşağıya inecek
3yandaki tel çalışacak kabası alınacak akvayumun
4yandaki tel yukarı çekilecek
5aşağıdaki yukarı çekilecek
acilllll cevap
 
açıklamayı böyle yazarsan sistemi bilmediğimizden anlamayız. sen şöyle anlat: motor 1.zamanda ileri çalışacak (ne kadar ileri çalışacak, ne zaman duracak ne kadar bekleyecek bir sonraki hareketi ne olacak o nekadar zaman sonra olacak. sistem zaman saatiylemi birbirine bağlı zamanaralıkları ile mi çalışacak motora dur diyecek bir switch, sensör var mı? senaryoyu ne kadar doğru yazarsan o kadar doğru cevap alırsın.
birde işi başkasına yaptırmak yerine yaparken yardım istemek daha etik olanıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst