Proje: Ucuz Elektrik - Toprak Aküsü - Maliyet 200 TL ve 3KW

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

John_Ahmet

Üye
Katılım
13 Kas 2018
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
35
Doğal enerji kaynaklarından enerji eldesi ile ilgili araştırmalar yapıyorum. Karşılaştığım çözümlerden en çok dikkatimi çeken birini paylaşmak istiyorum.

Radyan enerji eldesi, piezoelektrik gibi daha pek çok yöntemler var. Daha sonra diğer yöntemlere de uygulaması yapılmış örneklerle değinmeyi düşünüyorum.

İlk olarak elektrotlar kullanarak "bildiğimiz her gün ayak bastığımız toprağı şarj gerektirmeyen bir aküye nasıl dönüştürebiliriz?" buna bakacağız. Bu konuyu henüz ilk defa öğrenen arkadaşların şu youtube videosundaki ilgili deneyi izlemelerini rica ediyorum.


Deneyde bakır ve çinko elektrotlar kullanılarak iki kap toprağa yerleştirip sonra bunları seri bağlayarak küçük bir saati çalıştırıyorlar. Elbette bu seviyede bir elektrik bizim işimize yaramaz bu nedenle voltaj ve akımı daha çok elde edebileceğimiz daha büyük ve farklı türde elektrotlar kullanarak uygulanmış bir projeyi sizlere anlatacağım.

Proje daha önce patentlendiği için ticari amaçla kullanmaktan uzak durun. Ancak kişisel olarak evinizde ihtiyaç duyduğunuz elektriğin elde etme yöntemlerinden ucuz ve basit olan birini denemek isterseniz yazımdan faydalanabilirsiniz.

İlk olarak 50 elektrot çifti olan bir proje için yeterli miktarda alana sahipseniz bu projeyi rahatlıkla yapabilirsiniz. Özellikle bahçeli evi olan arkadaşlar için daha uygun olacaktır. Projede + kutup için paslanmaz demir ve - kutup için karbon elektrotlar kullanacağız. Bunun dışında bizlere 3-4 mm lik 5-10 metre kablo ve bir kaç litre çamaşır suyu gerekecek. Bunun için ayırdığınız bir alanda aralarında en az 30 cm mesafe olacak şekilde yatay yada dikeyde 5 * 10 olacak şekilde 20 cm derinliğinde ve 5-7 cm genişliğinde 50 çukur açın. Sonra çukurdan çıkardığınız toprağa çamaşır suyuyla karıştırıp biraz bekletin diğer yandan demir ve karbon elektrot çiftlerini çukura aralarında 2-3 cm mesafe olacak şekilde yerleştirip çamaşır suyu kattığınız toprağı geri koyarak kapatın. Sonrasında elbette elimizde 50 adet akü birimi varmış gibi düşünüp bunları 5'erli seri olacak şekilde ve 5'erli grupları da paralel bağlayarak tüm bağlantıları yapın. Yaptığımız proje DC voltaj üretecektir. Evde kullanmak için ek cihazlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Projede anlatıldığına göre bu yöntemle 50 elektrotluk bir sistem için 50V 56 amper değerinde yaklaşık 3kW elektrik eldesi sağlamışlar. Elbette bu kullandığınız aside ve toprağın cinsine göre değişiklik gösterebilir. Ancak elinizde sürekli güç üreten bir güç kaynağınız olur. Ancak bunun da bir sonu var. Kullandığınız toprağın türüne aside ve kullandığınız elektrotlara göre değişen bir süre ile tahminim 1 ila 3yıl arasında elektrotlarınızı yenilemeniz gerekecektir. Elektrik şebekesine ödediğiniz ücretleri ya da güneş paneli, rüzgar jeneratörü gibi yüksek maliyetli projeleri düşündüğünüzde oldukça cazip çözüm gibi görünüyor.


Son olarak güvenliğiniz için tüm sistemin etrafını kapatın.

Elektrotlar için düşündüğüm ürünler şunlar daha iyileri için tavsiyeleriniz olursa lütfen bu başlıkta paylaşın.

Demir elektrotlar için; adedinde 30cm - 5mm 80 elektrot var.
https://metalavm.com/paslanmaz-elektrod-inox-awl-250-mm

Karbon elektrot için; adedinde 50 adet elektrot var.
https://www.kaynakreyonu.com/Karbon-Elektrodu-64x305-50-li-paket,PR-2015.html

Projenin daha detaylı bir anlatımı ve patent bilgileri için;
http://www.free-energy-info.com/SChapt26.html

Artık elinizde güçlü bir güç kaynağı var. İhtiyaç duyacağınız elektriği bir invertör yardımıyla 220V olarak evinizde kullanabilirsiniz.


Projenin benzerlerini daha önce denemiş ya da ilk defa görüp deneyecek olan arkadaşlar deneyimlerini bu başlıkta paylaşırlarsa herkes için faydalı olur.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bu tür bir enerji hiç bir işine yaramaz boşuna para harcama derim. bunu yıllar önce ben yaptım zaten :) toprak ta olur peçete bile olur bahçe aramaya gerek yoktur. hatta çamaşır suyunu pet bardaklara doldur ve bakır ve aliminyum kullan. daha fazla enerji üretirsin. patates ve limondan elektrik üretmenin değişik versiyonu... patent alacak bir icat olarak bile görmüyorum. akü şarj etme işine gelince bu sistemle akü şarj edemezsiniz. bir metre kare alanda 2 bin volt elektrik üretebilirsin hatta daha fazlasını üretmek mümkün. ama üretmiş olduğun voltaj hiç bir işe yaramıyor. ben denedim gördüm. çamaşır suyundan çok daha etkili maddeler de var. çamaşır suyu sadece bir başlangıç için iyi sayılır. ama daha etkili maddeler de marketlerde satılmaktadır. Toprak meselesine gelince toprak cinsi bende kalsın :) ama dediğim gibi patent alacak derecede önemli bir buluş değil. yapan şahıs büyük ihtimalle evin temel topraklama sisteminden haberi bile yoktur :) daha güzel projeler var ise paylaşalım.
 
Kaç volt kaç amperden bahsediliyor, bu sistem verimli çalışıyor bile olsa karşıyım, toprağın verimini öldürerek yapılan enerji kazanımı yarardan çok zarar verir, rüzgar var güneş var vs. vs. en güzeli temiz enerjiyi daha verimli kullanabilmeye yönlenmek, toprağı zehirledikten sonra sınırsız enerji olsa ne olur, olmasa ne olur...
 
daha fazla enerji üretirsin. patates ve limondan elektrik üretmenin değişik versiyonu...

Sana izin var. Sen patatesle yapmaya devam et fakat bil ki M.Ö. 3000 yılında yaşayan insanlar senden fazla bir şeyler biliyorlardı ki bu yöntemle toprağa inşaa ettikleri istasyonlarla ellerindeki bağdat pillerini şarj edip ışık elde etme amaçlı kullanıyorlardı.


Kaç volt kaç amperden bahsediliyor, bu sistem verimli çalışıyor bile olsa karşıyım, toprağın verimini öldürerek yapılan enerji kazanımı yarardan çok zarar verir, rüzgar var güneş var vs. vs. en güzeli temiz enerjiyi daha verimli kullanabilmeye yönlenmek, toprağı zehirledikten sonra sınırsız enerji olsa ne olur, olmasa ne olur...

Yazımda belirttim. 50 elektrotluk bir sistem ile 50V 56A (amper) değerine ulaşmışlar. Haklısın toprağı bu şekilde kullanmak ekim amaçlı kullanımını engeller fakat sadece bunun için ayırdığın 4,5 metre karelik bir alanda ihtiyaç duyduğun elektriği üretebiliyorsun. Bahçenin diğer kısımlarını ekim amaçlı kullanabilirsin. Ayrıca toprak bundan çok daha yüksek asitik düzeylere alışkındır. Çünkü siyano bakteriler bundan çok daha asitik ortam oluşturup toprakta yaşarlar. Hatta bu bakterileri kullanarak elektrik üretimi yapılan çiftlikler bile var. Ayrıca çamaşır suyuna para vermiyorsun, bakteriler bu işi hallediyorlar.
 
Son düzenleme:
Üreteçlerin (burada AKÜ PİL ya da benzer gerilim kaynakları) akım kapasitesi İÇ DİRENCİ doğrultusunca belirlenmektedir.
Günümüzde kullanılmakta olan çinko karbon piller olsun, li-ion piller olsun, aküler olsun, akım kapasiteleri doğrudan iç direnç ile ilgilidir.
akunun_parcalari.JPG


Toprağı eşeleyerek ve biraz da kimyasal katarak 56A akım sağlanabilecek bir iç direnç anlatıldığı gibi kolay olmayıp, bilimsel olarak imkansız bile denilebilir.

İç dirence etki eden faktörler.
1) Elektrod yüzeyleri.
Bir kurşun akü iç yapısı incelenirse tek bir hücre içerisinde tarak gibi iç içe geçmiş onlarca elektrod bulunmaktadır.
2) Elektrolit özelliği.
Elektrolit genel olarak asitik bir yapıya sahiptir. Yüksek yoğunluklu asitler doğrudan elektrodları eriteceği için akülerde saf suya belli oranda eklenmiş sülfürük asit kullanılmaktadır.
Her üreteçte farklı elektrolit kullanıldığını biliriz.
3) Kutupların mesafesi.
Akü resmine dikkat edilirse kutuplar arasındaki mesafe oldukça kısadır. Çünkü bir iletkenin boyu arttıkça direnci de artmaktadır. Elektorlit te bir nevi iletken olduğu için kutuplar arasındaki mesafeyi mümkün mertebe azaltmak gerekmektedir.

Bir akü ile VOLTA pili arasında teorik fark yoktur. Tek fark akü yeniden şarj edilebilmektedir. Şarj edilmesi ise akü kutuplarının ve içerisindeki elektrolit sıvısının kimyasal özelliklerini değiştirmek demektir.

Konu içerisinde bahsedilen olay esasen TOPRAKTAN ENERJİ ÜRETMEK değildir.
Toprağı seperatör (Ayırıcı) olarak kullanmak demektir.
Akü veya pillerde seperatörler daimi kullanılmaktadır. İçerisindeki kimyasalı homojen ve eşdeğer seviyede tutabilmek için seperatör gereklidir.

Toprakla karıştırılmış bir asit korunmazsa hava koşullarından etkilenecektir.
Yani bahçeye açmış olduğunuz bu toprak üreteç bölgesi, her tarafından dayanıklı bir muhafaza ile kapatılmış olmalıdır. Aksi takdirde ertesi gün toprak içerisinde hiç kimyasal kalmayacak, kupkuru bir toprak kalacaktır.

Bir diğer husus ise üreteçlerin çalışma ömürleridir.
56A demek burada çok yanlış bir ifadedir. Üreteçler daima A/h olarak kapasiteleri belirtilmelidir.
50A/h lik bir akünün iç plakaları çıkartılıp ta yanyana konulursa çok büyük bir plaka elde edilecektir. Neredeyse kutup başına 1 metre kare.
Toprağa da 1 metre karelik plakalar tespit edip bir akü kapasitesi kadar akım sağlayabileceğini hayal etsek bile 50A çekildiğinde yaklaşık 1 saat gibi sürede tüm elektrodlar ölecektir.
Bunu anlayabilmek için eski çinko karbon pilleri incelemek yeterlidir.
Pil belli akımda belli süre kullanıldığında çinko kısmının incelerek delindiği, ve bu yüzden eski pillerin AKITTIĞI bilinen bir gerçektir.
Gerekli gerilimi elde edebilmek için ise ne yazık ki çok fazla seçenek bulunmamaktadır.
Bahsi geçen elektrodlar BAKIR olsun, ÇİNKO olsun üzerinden akım çekildiği sürece bozunarak ya eriyecek, ya da üzeri başka kimyasallarla kaplanarak yalıtkan bir tabaka oluşacak ve üreteçin ömrü bitecektir.
 
Üreteçlerin (burada AKÜ PİL ya da benzer gerilim kaynakları) akım kapasitesi İÇ DİRENCİ doğrultusunca belirlenmektedir.

Bir diğer husus ise üreteçlerin çalışma ömürleridir.
56A demek burada çok yanlış bir ifadedir. Üreteçler daima A/h olarak kapasiteleri belirtilmelidir.
50A/h lik bir akünün iç plakaları çıkartılıp ta yanyana konulursa çok büyük bir plaka elde edilecektir. Neredeyse kutup başına 1 metre kare.
Toprağa da 1 metre karelik plakalar tespit edip bir akü kapasitesi kadar akım sağlayabileceğini hayal etsek bile 50A çekildiğinde yaklaşık 1 saat gibi sürede tüm elektrodlar ölecektir.

Cevabınız için teşekkürler ancak burada bahsettiğiniz endüstriyel ürünlerin gereksiz zırvalarıyla konunun uzaktan yakından alakası yoktur. Evet başlıkta "Toprak Aküsü" dedim ancak bu sistemin bağlantıları bakımından bir aküye benzemesiyle birlikte gerçekte bir aküyle ilgisi yoktur. Bu sistemin depolama kapasitesinden bahsetmek çok gereksizdir. Çünkü bahsedilen 50V 56A (amper) lik değer bu sistemin depolama kapasitesini değil, sistemden sürekli olarak çekebileceğiniz gücü ifade etmektedir. Şimdiye dek yapılmış amatör çalışmalarda 50 elektrotlu bir sistemden 100-500W arası sonuçlar alınmış ve yeterli görülmemiştir ancak elektrotların büyüklüğü, türü, toprağın nemi, asitik düzeyi ile doğru orantılı olarak değişen gücü daha da artırmak mümkündür. Zaten linkini verdiğim sayfada bir amca bunu başarmış ve 43 elektrotlu bir sistemden 3kW gücünde akım çekmeyi başarmıştır. Dolayısıyla projenin çok fazla teknik yönü vardır. Sistemin fiziksel yapısını bilen biri için gücü artırmak olasıdır.

Bu gibi özgür yeni çalışmaların faydalarını egale ederek size yüklenmiş gereksiz endüstriyel zırvalarınızla anlamadığınızı belli ede ede konu hakkında bilgisiz arkadaşların düşüncelerini manupüle etmeyin. Önce anlayın ki bunu yapmak için soru sormalısınız. Sormadan anlamadan dinlemeden balıklama konuya girmeyin.
ilginç, bu konuda başka bilgi ve kaynak var mı peki?

Youtube üzerinde yapılan bazı çalışmalara ulaşman mümkün elbette konuyla ilgili bilimsel çalışmalara da ulaşabilirsin. Bu konu çok eskiden beri tartışılıyor. Deneyenler olumlu sonuçlar aldığından bahsediyor fakat anladım ki bu o kadar da kolay değil ve çok iyi sonuçlar için ciddi bir arge çalışması yapmanız gerekiyor. Yapılmış bir çalışmanın detaylarını size aktardım umarım yararı olur.
 
Son düzenleme:
Bu gibi özgür yeni çalışmaların faydalarını egale ederek size yüklenmiş gereksiz endüstriyel zırvalarınızla anlamadığınızı belli ede ede konu hakkında bilgisiz arkadaşların düşüncelerini manupüle etmeyin. Önce anlayın ki bunu yapmak için soru sormalısınız. Sormadan anlamadan dinlemeden balıklama konuya girmeyin.
Ben manipülatör değilim arkadaşım.
Zaten sen bu projeyi hayata geçirdiğinde bazı şeyleri öğrenmiş olacaksın.
Söyleyeceklerini duyar gibiyim.
'' HAA DEMEKKİ BÖYLEYMİŞ'' :D

Ben iyi niyetle bu olayın tekniğini anlattım ki anlayabilesiniz diye.
Zaten anlayabilen kişiler you tube kanalını referans alıp ta adamlar yapmış diye ortaya sunmaz.
Bu kanalda da çoğunlukla gerçek teknik buluşlar sergilenmez.
Gerçekten teknik bir buluş yapan kişi you tube kanalında yayınlayacağı yerde gider patentini alır ve projesini değerlendirir.
Teknik olarak ölçüp ortaya sunacak bilginizin olmadığı da ortaya koyduğunuz GÜÇ ifadelerinden anlaşılmaktadır zaten :D
 
Gerçekten teknik bir buluş yapan kişi you tube kanalında yayınlayacağı yerde gider patentini alır ve projesini değerlendirir.

Bu adam da böyle yapmış zaten, konuyu okumadan balıklama cevap yazdığınız buradan belli oluyor.

Patent numarası: US 495,582 patent.

https://patents.google.com/patent/US495582A/en

Olay gercek ama cok buyuk verim beklemek hayalcilik olur.

Hayal kurmuyoruz, araştırıyor, bilgileniyor ve daha iyisini nasıl yapabiliriz buna bakıyoruz. Şebekeye her ay 150-200 TL ödemeye alıştırılmış insanların tembelliğinden uzak bir şekilde kendimizi avutuyoruz hocam ancak 250 TL harcayıp 250-500W güç kaynağına sahip olmak o kadar zor değil daha iyi bir arge ile bunu artırıp bu adamın nasıl yaptığı araştırılırsa çok daha iyi sonuçların alınabileceğine inanıyorum. Bu hayelden çok negatif ve pesimist insanlara tepki olarak araştırmayı sürdürmek ve insanları teşvik etmek olarak nitelense daha çok hoşuma gider.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst