Proje Nasıl Çizilmeli

Kablo kalınlıkları ile ilgili de bir standart var. Kolon hatları 0.6 veya 0.5, kuvvetli akım hatları 0.5 veya 0.4, zayıf akım hatları 0.4 veya 0.3, elektrikle ilgili yazılar 0.3 (yazılardan emin değilim), mimari 0.2 olmalı.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik projesi çizerken, mekanik ve statik projelerin hangi unsurlarını göz önüne almamız gerekir?
 
İki kere açmamın amacı, soruyu nerede sormamın daha uygun olacağını ve nereden cevap alabileceğimi bilmiyor olmamdı. Bunun ne gibi bir mahsuru olabileceğini anlayamadım.

Kontrolkalemi sitesinde üye olduktan sonra uyulması gereken kurallar listesi vardır bunlar sitede sabit konu olup maddeler halinde verilmiştir. Her üye bir konuyu 3-5 yere yazarsa ne gibi mahsuru olabileceğini her halde tahmin edebilirsiniz. Konuyu yanlış yerede açsanız yöneticiler bunun yerini zaten değiştirirler.
 
yeni bu işi yapmaya başlayan biri olarak bu konu ve altında paylaşılanlar gerçekten çok yardımcı oldu..herkese teşekkür ederim
 
Proje çizerken, uygulamasının da nasıl yapılacağınıa dikkat edilmelidir. Bir çok bilgisayar başında çizilmiş uygulanamayan proje ile karşılaştım. Proje çizen genç meslektaşlarımın sahaya inerek uygulama hakkında da kendilerini yetiştirmeleri iyi olur diye düşünüyorum.
 
bana proje keşif özeti lazım bunu nasıl hazırlayabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Arkadaşlar ben bir kamu kurumunda mühendisim. yapı denetim şubesindeyim yeni başladım.Karşıma çıkan elektrik projesini nasıl kontrol edeceğim. Hiç temelim yok lütfen yardım!!!
 
Pamukkale Üniversitesinden Prof.Dr İsmail Kaşıkçı'nın çok değerli notları var. Telif hakkı falan yoksa buraya koyarım her proje mühendisinde olması gereken notlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst