proje hazırlama ile ilgili bir soru

abdbilgili

Üye
Katılım
15 Haz 2009
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba, ben 2007 mezunu elektrik mühendisliği mezunuyum ve şu anda bir üniversitenin yapı işleri ve teknik daire başkanlığında çalışmaktayım 2 aydır. benim tecrübem yok daha öncesinden, ve burada yaptığımız iş proje hazırlamak, ihaleye çıkmak ve kontrolörlük vs. benim sorum şu olucak; bir elektrik projesi hazırlarken, malzemelerin (armatür, sigorta, kablo vs.) nerelerde, nasıl uygun olucağını kestiremiyorum. örneğin R tipi armatürün kanatçıkları olduğunu ben bilmiyorum. diyeceğim şu ki; bu tür görsel bir kaynak mevcut mu? bana r tipi, p tipi, c tipi armatürlerin görsel olarak tanımını verebilecek bir kaynak? teşekkür ederim.
 
sorduğunuz soruların cevapları var yapmanız gereken bir adet elektrik meslek resmi kitabı temin etmek...

mühendislik fakültesinde bunları göstermiş olmaları lazım. . .
 
Bu işi yapacaksanız kendi kitaplığınızı oluşturmanızı tavsiye edrim.Görsel kaynaklar olarak firmaların tanıtım kotologlarını temin edebilirsiniz.
 
firmaların malzeme katalogları vardır. internetten aratıp indirebilirsin. armatür konusunda malzeme seçimi çok önemlidir. asma tavanlara alçıpen tavanlara gömme tip armatür kullanırsın. diğer iç mekanlarda sıva üstü armatür kullanırsın. kabloları mümkün olduğu kadar sıva altı yaparsın. kolon ve kirişlerden kablo ve boru geçirmemeye özen gösterirsin. bunları zamanla tecrübeyle öğrenirsin sıkıntı olmaz. kolay gelsin.
 
kolon ve kirişleriler ek olarak bacaların oradanda kesinlikle geçilmez çok zor durumda kanırsa ama öncelikle alternatif geçiş yolları tasarlanır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst