Programlamanın kullanıldığı sektörler

slymn58

Üye
Katılım
8 Eki 2010
Mesajlar
421
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar
Programlamaya yeni başlayanların ufkunu açmak ve görüş sahibi olması için;
hangi sektörde, projede, handi dili neden kullandığınızı veya kullanıldığını anlatırsanız sevinirim.
Teşekkürler
 
içinde bulunduğun nerdeyse her sektörde otomatik bazı işlemler yapılacaksa programlama yapılması gereklidir.
muhasebe, satış, Scada, web, cep, plc vs.. vs..
 
her sektörün ihtiyaçları farklıdır fakat pratikte en cok kullanılan C# tır
 
Bir sektör seçmen lazım. Yani sadece Java/C# biliyor değil, ayrıca yazdığın programın kullanılacağı iş alanını bilmen lazım; borsa, bankacılık, hastane otomasyonu, muhasebe, fabrika otomasyonu, vs
Bilgisayar, yazılım mühendisliklerinde bu işe Sistem Analizi derler, ve normalde müşterinin seninle bir işbirliği içinde ne istediğini samimiyetle anlatacağı ifade edeceği söylenir, fakat gerçek hayatta yok öyle bir şey. Milletin ağzından cımbızla laf çekiyorsun, sorularına karşılık "bu da hep soru soruyor, bilmiyor birşey yahu" diyorlar, yani ikinci bir işi daha öğreneceksin. Ona göre platform, dil seçimi yaparsın.
 
bizim bu dönem 2 seçmeli ders vardı.(C ve görsel programlama,Dephi) Ben delphi yi seçtim. C programlama dersi pascal ile aynı, sadece komutları farklı. Biz de pascal dilini gördük. Zaten bu programlama dillerinin henüz hangisine önem vereceğimi de tam çözemedim. bilgisi olan varsa yazabilir mi?
 
iş ilanlarında c# revaçta .peki c ve c++ ın kullandığınız alanları ve yaptıpığınız işler nelerdir(mikrodenetleyiciler gömülü sistemler hariç)
 
Sn. slymn58,

Nesne yönelimli (Object oriented) programlama dilleri en çok kullanılan programlama dilleridir çünkü arayüz tasarımı, web arayüzü, vb. birçok uygulamayı kolaylıkla yapabilirsiniz. C programlama dili genelde sadece dediğiniz gibi mikrodenetleyicilerde kullanılmaktadır ki ben de kullanıyorum. Her konuda yeni çıkan bir ürün bir öncekinin eksiklerini düzelterek çıktığı için programlama dillerinin de en yenilerini kullanmaya özen göstermek mantıklıdır. (İşlevlerinden bahsetmiyorum.)

Hedeflediğiniz konuyu araştırmak ve araştırarak öğrenmek en iyi yöntemdir. Örneğin; bakınız
F# Nedir?

Saygılarımla,
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst