Profilo Buzdolabı Soğutmuyor

Katılım
21 Tem 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
1 ay önce 2. el tek kapılı eski tip bir buzdolabı aldım. Alırken kontrol ettim çalışıyordu çok güzel ve içi soğuktu. Bugün evime taşıdım ve 2 de taktım fişe. 8'de eve geldiğimde hiç soğumamıştı.
Motorun çalışmasıda bir garip geldi. 5 sn çalışıyor. 5 sn duruyor. Ayrıca çok sıcak motor. Sizce sorunu nedir dolabın, illaki tamirci şart mı ortalama maliyeti ne olur? Öğrenci olduğum için çok yüksek meblağları karşılayamam. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
dolabı taşıma işleminden sonra biraz beklettinizmi yoksa hemen çalıştırdınızmı
çünkü buzdolabı motorlarının alt kısmında bir miktar yağ vardır taşıma esnasında yağ yukarı subapların üstüne çıkar buda gazın içine yağ karışmasına ve gaz filitresinin tıkanmasına sebep olur motorun kendi kendine durup çalışması tıkalı olmasından motor zorlanarak termik açıyor kısa bi süre sonra soğuyup tekrar çalışıyordur
 
Nakliye şeklide dahil olmak üzere dikey taşımada 2 saat yatay taşımada min 4 saat dolabı yerine koyup teraziye aldıktan sonra beklemek gerekir.
 
kardeş sana geçmiş olsun bu tip eşyaları almadan önce danışmak lazımdır. sonradan danışırsan pahalı tecrübeye sahip olursunn.aradaki fark budur. saygılarımla.
 
termostat ayarını bir kontrol et bide gaz olmayabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst