Profibus ile 8 farklı PLC'den upload yapmak

camby

Üye
Katılım
12 Mar 2009
Mesajlar
426
Puanları
1
8 Adet PLC profibus ile birbirine bağlanmış.
MPI kablosu ile PLC programlarına teker teker ulaşabiliyorum.

3. PLC ' yi kullanmak istemiyorum. 3. PLC'yi devreden çıkartıp profibus Kablosunu direk 2. PLC'den 4. PLC'ye takınca 2. PLC'den sonrası çalışmıyor.

Düzeltmek için de Master PLC'den programı upload edince profibus ağına erişemiyorum , profibus hattına bağlı sadece tek bir plc gözüküyor , bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar size nasıl yapılacağını analatacağım tek yapacağınız konu şu:
siz 3. plc kullanmak istemiyorsanız master plc vardır mutlaka onun hardwaresine girip 3.plc seri kodu 3152dp gibi ise o plcnin hardwareden cıkarman ve silman gerekir ve bus adreslerinin değiştirmenen master plc ye tekrrar dowloand yapıp kaydedin plc yeniden başladığında run konumuna gecer yani master plc yi hardwaresini tekrar yapılandırmna lazım rack alanında plc olupda veya modül olupda o modülyoksa ondan sonraki modüllerde olamadığını göürüüsn profibusda zaten seri bağlama olduğu için ve hardwarede olduğu için kabloyu sökünce muakka bf ve sf hatası veriri isterseniz bana meil atabilirseniz yardımcı olurum şimdili bradan bu kadar yardımcı olabildim inşallah birseyler anlatabilmişimdir.Teşekkür ederim iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst