profibus hattına micromaster bağlayamıyorum !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mckmk03

Üye
Katılım
20 Ara 2006
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba. Profibus hattına micromaster bağlamaya çalışıyorum fakat "module can not be inserted here. You can use only DP slaves in a master system." Zaten bende DP V0 Slaves sekmesinden seçiyorum ama olmuyor. Bu problemı nasıl çözebilirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
birader ben denedim oldu iste resimde goruldugu gibi DP V0 slave sekmesinden Micromaster 4 u baglıyorum oluyor.
 

Ekli dosyalar

  • hwconfig.jpg
    hwconfig.jpg
    93.6 KB · Görüntüleme: 164
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ha yukarıda bir eksik var driverlara tıklatınca datagram eklemem gerekiyor. Acaba sorun senin Simatic Manager da mı acaba. Ben SM Step7 V5.3 kullanıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • hwconfig_1.jpg
    hwconfig_1.jpg
    96.2 KB · Görüntüleme: 62
Moderatör tarafında düzenlendi:
selam arkadaşlar herkese kolay gelsin.sanırım aynı soruyu tekrar sorucam ama konunun biraz daha açıklık kazanmasını istiyorum.ben ladderla plc den profibusla sürücüye start vermek ve sürücünün hızını ayarlamak istiyorum.bunu en kestirme yoldan nasıl yaparım.teşekkürler.
 
ilk önce micromaster a ait PQW VE PIW leri bir araya getir ve bunları ladder ile yapacaksan move komutu ile mw30 move ile PQW ye ata sonra bunları bitlrine ayır mw30 da m30.0 ve m31.7 ye kadar bit demek buradan veri tablesi varsa micromastere manuel start verirsen hangisiniz set değeri ve okunan değe olduğunu anlayabilrisin durumu anlayamadıysanız bana özelden ayrınlı mei atabilirseniz yardımcı olurum .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst