Profibus hattına laptopla online olunca haberleşme sorunu oluşuyor?

Overshot

Üye
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
115
Puanları
1
Yaş
39
1.jpgŞekildeki sistemde ET200M tarafından profibus üzerinden CP5512 kartı ile laptop ile online olmak istediğimde, bus adresi 11 olan panelin haberleşmesi gidiyor ama sisteme online olabiliyorum, kullandığım CP5512 kartı ve profibus ayarları ve bautrate ayarları(diğer cihazlarında aynı) 1.5Mpbs, bağlantı kablomu çıkarınca sistem haberleşiyor, CP5512 pb adresi 0, sonlandırma dirençleri doğru şekilde ayarlı başlangıç ve sondaki modüllerde ON, aradaki modüllerde OFF. helpme.gif
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
kullanmış olduğunuz sokete bakın 9 pin soketiniz bozuk olabilir.
 
Arkadaşım eğer bağlandığında problem verip.daha sonra kabloyu çıkarttığın zaman problem gidiyorsa muhtemelen kablonun girdiği 9 pinli soketinde ya bir kısa devre vardır.necmionen arkadaşımız doğru söylemiş.
 
Arkadaşım eğer bağlandığında problem verip.daha sonra kabloyu çıkarttığın zaman problem gidiyorsa muhtemelen kablonun girdiği 9 pinli soketinde ya bir kısa devre vardır.necmionen arkadaşımız doğru söylemiş.
9 pinli sokette ve kabloda problem yok, ayrıca soketleri yeniledim, başka makinalarda bağlantı olarak çalışan iki orjinal siemens kabloyla denedim sonuç grabli.gif aynı, CPU nun panosuyla ET200M in panosu arasında 20metre mesafe var ve beslemeleri(24Volt) ayrı, potansiyel farktan dolayı oluşuyor olabilir diye tahmin ediyorum, iki panonun eksileri ortak yapıp bir denemekte fayda olabilir.
 
Son düzenleme:
Hrdware confıguration u aç
Cpu nun üzerine gel ve sağ tıkla
Object properties i seç karşına CPU properteis diye bir ekran çıkacak
Üst kısımdan Cycle / Clock memory i seç bu kısımda
Scan cycle load from communication kısmında genelde default %20 yazar bunu %30 veya % 40 kadar çıkar bu senın sorununu giderecektir zannımca

Eğer bu kısım değiştirilemez durumda ise ( izin vermiyorsa ) bu sefer siemens scout yüklemen gerekecek

Kolay Gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst