Profesyonel güç kaynaklarında kullanılan sigortalar

recaptcha

Üye
Katılım
8 Nis 2020
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar merhaba. Profesyonel güç kaynaklarında (+) ve (-) birbirine değip kısa devre olduğunda güç otomatik olarak kesiliyor ve kısa devre ortadan kalkınca güç kaynağı tekrar güç veriyor.
Bazı tiplerde cam sigorta koyuyorlar ve cam sigortayı değiştirmek zorunda kalıyoruz.
Profesyonel güç kaynaklarında Bunu nasıl yapıyorlar. Modül vb. kullanarak mı?

0-30V. 3A. olarak kullandığım LM2596 Ayarlanabilir Voltaj Dönüştürücülerde bu kullanılabilir mi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ELEKTRONİK SİGORTA ( ELECTRONİC FUSE )
dc-electronic-fuse.gif

Bu DC elektronik sigortanın asla değiştirilmesi gerekmez. Başlatma / sıfırlama düğmesine S1 sadece bir kez basılarak onarılabilir. S1'e basıldığında, tristör T1 tetiklenir ve akım, T1 ve direnç RS yoluyla tüketici yüküne akar. Başlat düğmesini bıraktıktan sonra bile, akım değeri belirli bir seviyenin altına düşmediği sürece akım akmaya devam eder.
Tristör T1'den akan akım, akım transistör T2 2N3055 üzerinden yeniden yönlendirildiğinde tutma seviyesinin altına düşer. Bu amaçla T2 ve RS elektronik sigorta devresine yerleştirilmiştir. RS'deki voltaj düşüşü T2'nin baz verici diyot tetikleme voltajının üzerine çıkarsa, transistör tristörü atlayarak iletken olur. RS'nin direnç değeri en az 0,2 W olmalıdır. RS ürününün sigorta akım değeri ile çarpımı 0,7 volta eşit olmalıdır.

T2 T1'i atladığında, tristörden akan akım tutma seviyesinin altına düşer ve T1 kapanır. Bu da, RS rezistöründeki voltaj düşüşünün T2 taban verici tetik voltajının altına düşmesine neden olur ve transistör kapanır. Sonuç, tüm devrenin kapatılmasıdır. DC sigortası başlatma / sıfırlama düğmesine basılarak yeniden etkinleştirilebilir.

Direnç R1'in değeri besleme gerilimine bağlıdır. R1 değerini almak için besleme voltajını 1 KW ile çarpın. DC elektronik sigorta devresini tüketici yükünün PLUS hattına bağlayın. Devredeki coltage düşüşü 1 volttan az.

( Google Translate Bu Kadar Çevirmeye Müsaade Etti :) )
 
Polyfuse, resettable fuse diye geçen kısa devre kalktıktan sonra kendiliğinden normal haline dönen pcb tipi sigortalar var.

Senin istediğin için
mosfet kısa devre koruma
diye aratabileceğin yöntem var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst