Profİlo pacİfİc 5328 ÇamaŞir makİnesİ

technicman

Üye
Katılım
1 May 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
45
Selamlar. Profilo marka çamaşır makinem var. Alalı neredeyse 10 sene oldu bu güne kadar tek sorunu son 3 aydır kirli su pompası çalışmasına rağmen tahliye edememesi. Kirli su yolunu söktüğümde civata ve metal para çıkardım, sorunu çözdüm dedim ama yine aynı sorun var. Şunu farkettim pompa çalışırken tahliye hortumundan geri kuvvetlice üfledim, makinenin içinden metal sürtünme gıcırtısı geldi ve tahliye etti. Ama sorun devam ediyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
arkadaşım bu boşaltma pompaları manyetik kuplingli oldugu için sıkışıyodur.ne kadarda rahat dönüyor gibi görsende sen pompayı degiştir.
 
ferittt ilgine tşkler. Ama üç ay önce yaptığım ilk iş pompanın çalışırlığını kontrol etmek olmuştu. Pompayı; pervanesi görünecek şekilde yuvasından çıkardım ve elektrik tatbik ettim. Pompada ne zorlanma ne ısınma var. Sağlıklı çalışıyor. Hala yolu bişeyler tıkıyor desem tüm kirli su hortumlarını dağıttım başka bişey göremedim.
 
sen pompayı değiştir ....
ama yine sen bilirsin.
 
benim şöle bi problemim oldu.su boşalıyor hiç ummadıgın anda boşalma olmuyor çamaşırlar su gibi kalıyor makina tam boşalmayınca yerinden oynuyor..neyse takip ederken pompanın gayet normal çalıştıgını belli bir zamanda durdugunu hatta makinayı arızalı pozisyonda yatırıp motora baktım boşaltma motorunun döndügünü gördüm ön taraftaki aparatı söktüm manyetik kuplajlı oldugu için küçük bir merkezden kaçma durumunda kilitleme yaptıgını tespit ettim.eger sana uyarsa bu dediklerim olay bu...sen yorumla ona göre karar ver..
 
ferittt arkadaşım çok teşekkürler. Pompayı değiştirdim sorun halloldu. bu işi biliyorsun. Tekrar teşekkürler.
 
sorun degil önemli olan insanların bu forum çatısında yardımlaşması .bilgi saklaması degil.amacımız sadece bu.senin bildiğini ben bilmem benim bildiğimi sen bilmezsin.sen mutluysan bende mutluyum olay bu. ;D
popta önemli degil.kafana takma ::)
 
selam arkadaşlar .. herkese bol kazançlar dileğiyle.magnet tipi boşaltma motoru takmaktan sa.. giriş ve çıkış hortumlarına uyum sağlayacak. norm motor kullanmak bence daha uygun olacaktır. bu sadece bir öneridir.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,107
Mesajlar
915,025
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst