Prizlere Kaçak Akım Rölesi Olur mu ? ( Güncel )

rlx0

Üye
Katılım
18 Ocak 2020
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar.Başlıktada Belirttiğim Gibi.Prizlere Kaçak Akım Rölesi Olur mu ? Eğer Olursa Nasıl Olur Yani Her Prize Bir Tane Röle Koymak İstiyorum,Saygılar...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Olur, iyi de olur ama her Priz için ayırmanıza gerek yok. Önemli Alıcı'ların Sigortası'ndan önce ilave edebilirsiniz. Fakat burada Alıcı Tipi de önemlidir. Ne tür alıcılar için KAKŞ ilave etmek istiyorsunuz? Bir de mesken mi işyeri mi biraz bilgi verebilir misiniz?
 
Ev İçin Mutfak Ve Banyo Prizleri İçin Düşünüyorum...
 
Merhabalar.Başlıktada Belirttiğim Gibi.Prizlere Kaçak Akım Rölesi Olur mu ? Eğer Olursa Nasıl Olur Yani Her Prize Bir Tane Röle Koymak İstiyorum,Saygılar...
1 adet röle sigorta panosona konur ve bu yeterlidir. Neden her prize bir tane olsun ki?
boş yere masraf edersiniz.
bir tanesi de aynı işi yapacaktır.
 
Garanti Olsun Diye Ve Arıza Olduğunda Daha Çabuk Bulayım Diye...
 
A Tipi KAKŞ tercih edebilirsiniz fakat bu durumda bir Üst Pano'nun da A Tipi seçilmesi gerekir. Ayrıca kompleks cihazlar varsa Inverter içeren cihazlar, Filtre içeren cihazlar, elektronik cihazların çok olması gibi durumlar seçimi etkiler. Elektronik ve Inverter içeren cihazların çokluğu Üst pano'da B Tipi kullanılmasını gerektirebilir.

Toplamda Akım (Amperometrik) ve Zaman (Kronometrik) Seçiciliğin sağlanması için Zaman ve Akım Tipleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Güvenlik gereği Zamana Bağlı Seçiciliğin Zaman Eğrisi'nin altında kalması gerekir.
 
Direk Prizlere Takmak İstiyorum Olmaz mı Peki ?
 
İşte Nasıl Yapacağımı Bilmiyorum Direk Prizlere Yani :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst