Prizlerde elektrik var ama hiç birşeyi çalıştırmorlar ve ampuller yanmıyor

Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar kontol kalemi ile kontrol eetim prizlerde elektrik var ama hiç birşey çalışmıyor elektrik sayacı bile görüntü ama prizlerde elektrik acaba sorunu nasıl çğözerim?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayaç dönüyormu , prizlerin tamamında aynı problemmi var yani nötürlerinde kontrol kalemi yanıyormu?Kontrolkalemi nötürlerde yanıyorsa Otomat kutusunda nötür hattı gevşemiş olabilir.Aydınlatmalarda problem yoksa önce buatlardan başla , aydınlatmalarda da aynı problem varsa lambalar yanmıyorsa Otomat kutusunda daire nötür beslemesini kontrol et.Sonra sayacın nötür bağlantılarını,bina panosundaki nötür hattını kontrol et.Tabi bütün bunları sizi elektrikçi olarak kabul edip yazıyorum.Yok değilseniz can güvenliğiniz için lütfen yetkili bir elektrik ustası çağırın.Saygılarımla geçmiş olsun.....
 
dostum ilk önce sorunu çözebilecek uzmanlıktamısın onu bi düşün?
 
bir elektirkçiye baktırman gerek söyleceğimiz bişeyi yanlış anlamandan korkuyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst