Prizden kaynaklı elektrikli aletin elektrik çarpması

Gurkan18

Üye
Katılım
23 Şub 2019
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
36
Selamın aleyküm.Benim bir ketılım vardı sesi bozuk çıkmaya başladı.Ve çalışırken elektrik çarpıyordu dokununca.Ben bozuldu dedim yenisi gönderdiler.Ama yeni aldığım tost makinesi ve yeni ketılda elektrik çarptı.Bende başka prizde denedim ikiside çarpmadı.Ve kaldırdığım eski ketılıda başka prize taktığımda oda çarpmadı.Şimdi sormak istediğim bu yeni ürünler bozulmuşmudur geri göndereyimmi.Priz aleti bozmuşmudur.Başka prizde sorun yok ama eski ketıl ses çıkarıyor çalışırken.Priz bozulmuş nasıl tamir edeyim.Şimdiden iyi forumlar.
 
..yeni bir priz almanız gerekiyor.Tamir ile uğraşmayın.
 
Tahminim; Kullandığınız prizin bağlantısı yanlış. Adam gibi Topraklama bizim memlekette zaten hiçbir binada yok ve toprağı her yerde nötr e bağlıyorlar.

Sizdeki prizin toprak kısmını faz a bağlamışlar muhtemelen.
 
Peki elektrikli aletler bozulmuşmudur yeni aldim daha.Göndereyimmi garantiye.Başka prizde sorun yok sadece arızalı prizde elektrik çarpıyor.
 
Arızalanmışmıdır yenileri onu bilemedim.Tost makinası ve ketıl.Yani ona göre ya gönderecem yada göndermeyeceğim.
 
Arızalanmışmıdır yenileri onu bilemedim.Tost makinası ve ketıl.Yani ona göre ya gönderecem yada göndermeyeceğim.

Arizalandigini soyleyemeyiz. Bagladiginiz cihazlar elektronik cihaz değildir. Rezisif yuk oldugu icin kolay kolay bozulmaz. En kotu ya sigorta attirir yada hiç ısıtmazlar.
 
Evinizde topraklama var mı?Sanırım yok eğer varsa bile ilk kullandığınız prizde topraklama yok topraklama olmaması bu tür cihazlarda ve çamaşırmakinesi,buzdolabı,bulaşıkmakinesinde tehlikelidir yeni yapılan tesisatlarda topraklama ve kaçak akım kullanımı artık mecburi eğer tesisatınız da topraklama ve kaçak akım yoksa elektrik dağıtım şirketleri elektrik açmıyor biraz maliyetli bir iş tir ama elektriği güvenli kullanmak için gereklidir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst